Verden er ditt lerret

Opprinnelig ble Okami sluppet til Playstation 2 i 2006, og ble fort et kritikerrost spill. Spillets originale stil satte spor i manges hjerte (inkludert mitt). Så det å kunne ta del i eventyret igjen, denne gang på PC, var ikke meg imot.

Redd verden med farger

I spillet inntar man rollen som solgudinnen Amaterasu, i form av en stor hvit ulv. Din oppgave er å gjenopprette fargene til en mørk og dyster verden ved å finne og beseire monstre som har stjålet de. Man er en «kunstner», og verden er et lerret du skal farge.

Siden Amaterasu er en gudinne, finnes det naturlig nok både de som tilber og de som ikke gjør det. Ved å gjenopprette farger vil flere tilbe og har tro på deg, som igjen vil gjøre deg sterkere. Spillet er inspirert av Japansk folklore, noe man lett kan se på stilen spillet har.

Det som også fanget meg med spillet er at Amaterasu må lære forskjellige male- og penselteknikker for å sloss, løse finurlige “Puzzles”, og for å gjenopprette verdens farger.

I henhold til stilen, får jeg en umiddelbar assossiasjon til Zelda: The Wind Waker, noe som er utrolig positivt i mine øyne. Jeg elsker spill som på en «kunstnerisk» og særegen måte er visuelt pene. I tillegg må jeg nevne at musikken er utrolig god.

Unik stil basert på japansk folklore (pressefoto: Capcom)
Unik stil inspirert av japansk folklore (pressefoto: Capcom)

Fortsatt vakkert

Okami HD er som originalen utrolig vakkert, og HD-oppussingen den nå har gjennomgått gjør den særegne stilen enda litt friskere. Spillet holder seg like godt i dag som i 2006. Okami er et godt eksempel på at en særegen kunststil vil holde seg bedre i det lange løp, enn hva for eksempel en mer realistisk stil ville gjort.

Okami HD støtter 4k-oppløsning, men kjører på en låst 30 FPS (frames-per-second), som forsåvidt passer til spillet. Jeg hadde satt pris på muligheten for å kjøre høyere FPS, bare for å gi spillets grafikk et ekstra lite puff, men det var på ingen måte en deal breaker for meg. Jeg håper, og tror, dette er noe utvikleren vil tilføye siden.

Spillet tilbyr en valgfri widescreen visning i tillegg til det originale 4:3- aspektforholdet til det opprinnelige spillet.

PC-porten funker veldig bra, og det er enklere å male og bruke din magiske pensel (som er en stor del av spillet) ved hjelp av mus og tastatur, det hele flyter godt.

Nå er det en god stund siden jeg spilte dette spillet på PlayStation 2, men jeg må innrømme at jeg nå foretrekker Okami på PC. Jeg føler det litt på samme måten som når man spiller first-person shooter, man har så mye mer kontroll når man spiller det på PC med tastatur og mus, istedenfor en håndholdt kontroll. Det føles mer intuitivt å bruke penselen på denne måten.

Det føltes naturlig å bruke mus og tastatur for å styre penselen (screenshot: Rikke Omlid)
Det føltes naturlig å bruke mus og tastatur for å styre penselen (screenshot: Rikke Omlid)

Forfriskende opplevelse

Når Okami kom ut til PlayStation 2 for over 10 år siden var det på den tiden utrolig nyskapende, og det føles fortsatt slik i dag. Okami HD er et hjertevarmende spill som fortsatt treffer meg. Det føles forfriskende å bytte ut skytevåpen og sverd med en magisk pensel for å redde verden.

Til tross for noen lange, til tider kjedelige unødvendige scener i spillet, er Okami HD en glede fra start til slutt. Den vakre stilen er en fryd for øyet, og er grunnen til at jeg har blitt så glad i spillet. Det er godt å se at Okami har fått en ny giv og er tilgjengelig på flere plattformer, og jeg er positivt overasket hvor godt det fungerte på PC.

Jeg digget Okami til PlayStation 2, men jeg digger det enda mer til PC.

Siste podcaster

  • Spillmagasinet: Kommende Adaptasjoner og Bisarre Fohåndsbestillinger
    Er vi på veg mot en storhetstid for gode filmadaptasjoner av spill, nå som spill begynner å bli mer og mer normalisert som et medium? Og er det verdt å betale nærmere 2000 NOK fo å få tilgang til Star Wars Outlaws 72 timer før alle andre? Store spørsmål som trenger lange svar fra store personligheter i denne ukens episode! I Studio: Benedikte, Kristian, og Agnar

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler