Frank Aarebrot er død

Den kjente valgeksperten, æres-Bergenser og Professoren, Frank Aarebrot er død, 70 år gammel.

– Pappa har holdt sin siste forelesning.

– Det er med sorg vi melder at pappa er gått bort i kveld. Han døde stille og rolig med oss rundt seg.

Dette meldte familien til Aarebrot på hans Facebookside, natt til søndag kl 00:06.
Tidligere denne uken ble det kjent at Aarebrot var blitt hasteoperert for hjerteinfarkt, da han hadde følt seg uvel etter en tur til England.
Han døde på Haukeland sykehus lørdag kveld og etterlater seg kone og to barn.

– Han døde stille og rolig med oss rundt seg. Selv om rommet han etterlater seg ikke kan fylles for oss, så gir det oss glede at han kunne gjøre det han elsket helt til det siste.

Familien skriver også på Facebook at Frank Aarebrot døde med familien rundt seg, og hadde drevet med det han elsket til det siste. Videre opplyser familien om at tid og sted for begravelse vil bli annonsert senere, og ber om respekt fra ytterlige kontakt med pressen.

-Vi ber om respekt for at vi ikke kommer til å være like tilgjengelig som han elsket å være, så hvis du har lyst til å skrive noen ord til oss ber vi deg om å gjøre det her.

https://www.facebook.com/frank.aarebrot/posts/10159418197375323

Flere av landets medier og byens innbyggere som kjente til Frank Aarebrot melder sine kondolanser og deler sine beste øyeblikk og tanker med Aarebrot på hans Facebookside og Twitter. For byens nåværende og tidligere studenter vil han nok best bli husket som en ikonisk skikkelse på Universitetsområdene, kjent for sine overlegne formidlingsevner. I 2014 brukte han nettopp disse til å holde et foredrag om norges historie, “200 år på 200 minutter”. Dette ble spilt inn på kvarteret og vist på NRK med stor suksess. Senere har den også blitt en bok.

Davy Wathne, en annen kjent Bergenser skriver på Twitter at han var en Bauta, i ordets beste forstand, noe Bergens studenter sikkert vil være enig i.

For mange vil nok valginnspurten i år bli anderledes uten Franks resonnement for å oppsummere og veilede mens mandagens valgresultater nærmer seg, noe mange allerede har gitt utrykk for. Professoren var også kjent i Norge som valgekspert og har i alle år dekket valget med stor iver og dyktighet, og vil uten tvil bli et savnet innslag både i media og på Nygårdshøyden.

Spillmagasinet

Spillpodcast om konsoll- og PC-gaming med reportasjer, tilbakeblikk, anmeldelser og gjester fra spillindustrien hver tirsdag

Anbefalte artikler