Det fullkomne lydbildet

This content has been archived. It may no longer be relevant

Etter at medieforskerne fant ut at publikum ikke bare er passive deltakere, men faktisk har kritiske tanker overfor det de blir servert merkes det at musikkvideoer har vært en viktig del for musikerne for å få frem det eksakte budskapet i låten uten at publikum lar fantasien drive altfor langt. De har muligheten til å videreføre budskapet til nivået lenger enn bare musikk, og rett og slett lage en slags kortfilm der de lager en helhet av låt og film.

Jeg – personlig, kan sitte og se musikkvideoer til jeg mister ølsalget, glemmer å gå på byen, fordi SIA har kommet med ny musikkvideo. Ja, vi snakker der liksom.

På fredag 4.november skal Whales & This Lake spille konsert på godeste Kvarteret. De er en trio som har slått camp i hovedstaden vår. De virker som en gjeng med musikere som virkelig ønsker å vise hva de kan på alle arenaer. Årsaken til at jeg ønsker å ta frem dette bandet er nettopp dette med musikkvideo og låt. Det er ikke lenge siden jeg tilfeldigvis ramlet over den ett år «gamle» låten Sahara Blind, og personen som jeg er, søker selvsagt opp på Youtube i håp om en nydelig musikkvideo til å forsterke mitt inntrykk av låten og bandet. SCORE! Hitten Sahara Blind har selvsagt musikkvideo.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=airp2O0VE24&w=560&h=315]

Dens dynamiske og lett gjenkjennelige refreng, drømmende melodi og noe mørkere tekst er utrolig godt gjennomført. Dens igjen, noe mørkere musikkvideo med nydelige farger og en kontrast fra låtens dansbare beats gjør at bandet er verdt å notere seg.

De har nylig sluppet mer materiale som gjør at de har mye spennende låter på lur til de skal ut å erobre Norge med konserter spredt over hele landet. Jeg vet at det ikke bare er meg som setter pris på en god musikkvideo, og dette er ett av de bandene som er flinke på å gi oss akkurat dette, i godt selskap av nydelig drømmende musikk. Jeg ser nemlig for meg at bandet vil dra frem dette i deres opptreden på scenen og leke litt med samme lys og stemning som vises i de publiserte musikkvideoene.

Som en hyllest til musikere som tar i bruk musikkvideoer til å fremme budskapet i låtene sine, vil jeg trekke fram Whales & This Lake som en av de bedre. Deres energiske og dansbare musikk er en enda større grunn til å ta turen til det akademiske kvarter på fredag!

—> Whales & This Lake @ Teglverket, Kvarteret. <—

Anbefalte artikler