Bruker Twitter til å kommunisere med studentene

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bjørnar Tessem er professor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap på Universitetet i Bergen, og underviser blant annet i faget “Informasjonssystemer”. Faget har fått sin egen hashtag på Twitter: #info110uib. Denne er det meningen at studenter skal ta i bruk for å stille faglige spørsmål til foreleseren, og skal fungere som en erstatning for den tradisjonelle håndsopprekningen. Student Ole Kristian Bergsrud var en av studentene som tok til Twitter etter innføringen av dette systemet.

https://twitter.com/olekristianb/status/687600165943906304

Utradisjonelt kommunikasjonsverktøy

Ideen til Bjørnar Tessem var å innføre en ‘backchannel’; en online diskusjon som foregår samtidig som en verbal presentasjon. Tanken er at emneknaggen skal vises på en skjerm ved siden av forelesningspresentasjonene, slik at spørsmål og innvendinger kan besvares fortløpende.

– Twitter er en slik teknologi som gjør det mulig å kommunisere med studenter [på en utradisjonell måte, journ.anm].

Hør hele intervjuet med Bjørnar Tessem og Ole Kristian Bergsrud her:

Tessem er overbevist om at nettopp slik teknologi vil bli den nye måten å kommunisere på, også i klasserommet.

Et hjelpemiddel for de sjenerte

Student Ole Kristian Bergsrud tar fagene til Tessem, og støtter prosjektet.

– For noen er det vanskelig å rekke opp hånda, så å kunne kommunisere på Twitter virker mye lettere.

Selv om informasjonen publiseres offentlig, ser verken Bergsrud eller Tessem på dette som et problem. Leif Ove Larsen, instituttleder ved Institutt for informasjons- og medievitenskap, er også positiv til prosjektet.

– Vi ønsker å stadig forbedre kunnskapsformidling og kunnskapsutveksling på instituttet, og er positive til nye kommunikasjonsmidler. Prosjektet til Bjørnar Tessem er en viktig del av universitetets moderne utvikling av bruk av læringsverktøy.

På spørsmål om hvordan tilbakemeldingene har vært, kan Tessem svare med et smil om munnen at den har vært god, men at han kanskje hadde forventet seg flere faglige spørsmål.

Her er et utvalg av tweets’ene med emneknaggen #info110uib:

Siste podcaster

  • Nyhetsuka 03.05.2019.
    I denne vekas utgåve av Nyhetsuka får du høyre om at universitetsstyret valde å nedstemme forslaget om bøtelegging av forsinka sensur, dei nyleg offentleggjorte søkartala til UiB for neste skuleår, og debatt om korvidt utveksling burde vere obligatorisk eller ikkje. I studio: Kristin Aakvaag og Stine-Sofie Rivedal.

Anbefalte artikler