Intervju: Jaakko Eino Kalevi

This content has been archived. It may no longer be relevant

Den finske artisten Jaakko Eino Kalevi lager synth-pop med elektroniske elementer i låtene. Vi møter en overraskende rolig og avslappet mann omtrent tre timer før konsertstart i Bergen fredag 4. desember.

Fra trikkesjåfør til musiker

Jeg har det veldig fint. Jeg vet ikke om jeg er trøtt eller avslappet… Jeg tror ikke jeg er trøtt, bare avslappet, sier Kalevi.

Det er ingen hemmelighet at Kalevi er en sjenerøs og ydmyk type. I løpet av de minuttene vi prater med ham mestrer han å ro seg unna spørsmål om både musikken sin og seg selv. Artisten avslører likevel at han har gått i en litt uvanlig retning når det kommer til yrkesvalg. Han var nemlig trikkesjåfør før han gikk den i musikalske retningen.

– Jeg tror det er veldig vanlig å ha en annen jobb også. Å være trikkesjåfør var en veldig “romantisk” og spesiell jobb; for eksempel er det jo flere byer der det ikke finnes trikk. Det har aldri vært et mål for meg å bli musiker. Jeg tror at alle interesserer seg for musikk, men dette er noe jeg virkelig ønsker å gjøre akkurat nå, uten å måtte forsørge meg på en annen måte, forteller han.

Farao-samarbeid og det norske publikum

Artisten er aktuell med ny singel der han har slått seg sammen med den norske artisten Farao for å covre reggaelåten “Everything Nice”, som egentlig er en låt av artisten Popcaan fra Jamaica.

Det var veldig lett å jobbe med Farao. Vi møtte hverandre på Island for omtrent et år siden. Hun sang konstant på denne låten, og etter det begynte jeg også å synge på den. Jeg ble besatt av melodien, og seinere gjorde vi en coverversjon av den. Vi hadde kun to dager i Berlin på å spille inn vokaler.

Låten handler om at vi må stole på at ting skal ordne seg til slutt, forteller han.

Kalevi forteller under intervjuet at han gleder seg til å spille på Landmark. Tidligere den samme uken har han spilt både i Oslo og Stavanger, og vi lurer selvsagt på hva han syntes som det norske publikummet.

Det var gøy å spille i Stavanger. Det var en komfortabel atmosfære. Publikummet tok ikke av, men de var et vennlig publikum. I Oslo danset folk mye mer.

Album og fremtidsplaner

Finnen ga tidligere denne sommeren ut et album, med sitt eget navn som tittel. Han forteller at han blant annet har fått mye inspirasjon fra band som The Modern Lovers, Fat White Family, Iggy Pop og Dark Blondes. Men det meste av inspirasjon hans kommer i følge han selv fra underbevisstheten. Kalevi beskriver selv sjangeren sin som eksperimentell-pop, men sier at han blander flere sjangere i musikken sin.

Jeg lager meste av musikken min hjemme, men jeg har også flere studioer som jeg produserer min musikk. Ofte lager jeg musikken min på turné, for eksempel tok jeg opptak av trommer i går da vi var i Stavanger.

På spørsmål om planene hans for 2016 virker han nesten litt usikker på svaret selv:

– Jeg jobber med en ny coverlåt som jeg skal gi ut i mai. Også skal jeg til USA og Mexico til våren.

Vi i Trigger håper på å høre masse fra den finsk popartisten i fremtiden. I mellomtiden anbefaler vi deg å sjekke ut låten og musikkvideoen “Deeper Shadows”:

Anbefalte artikler