Bonussporet: Klubbkveld

This content has been archived. It may no longer be relevant

I serien Bonussporet gir vi i nettredaksjonen deg den ekstra bonusen av informasjon du ikke får servert gjennom de ukentlige radiosendingene. Denne uken er det fokus på musikkprogrammet Klubbkveld, som er det nyeste tilskuddet blant Studentradioens radioprogram.

Gjengen som serverer deg et variert knippe musikk hver fredag er Richard Blanco, Jarko Tijssen, Vegard Sørhus, Dj MarkQ og Karl Bird. Sammen med disse guttene er også Kaboomkid og Superchema fra gruppen Discommon, som tar over programmet hver fjerde fredag fra Barcelona.

Programideen

De har alle mye til felles gjennom musikken, og ideen til programmet kom raskt etter at disse ble kjent med hverandre.

– Vi har hengt med samme gjeng, og det var på en tur til Amsterdam med 16 personer, for å dra på en technofestival, at vi ble bedre kjent gjennom masse festing og nyting av musikken, sier Vegard.

Guttene kan fortelle at de ikke tror de har en typisk lytter. Dette fordi programmet er for alle, og meningen er at folk skal få lov til å utforske forskjellige musikktyper, og derav navnet Klubbkveld. De skriver imidlertid i beskrivelsen av seg selv at: «Målgruppen for programmet er alle som digger å danse, housefrelste, teknofantaster og de som ønsker kvalitetsmusikk på festen.».

– Vi vil spille god musikk som mange kan like, og siden det er forskjellige stiler, beskriver det programmet godt, forteller Jarko.

– Ideen om Klubbkveld kom fra Vegard. Vi liker musikken skikkelig godt, og det har markert en begynnelse for oss. Nå har vi et sted vi kan spille vår egen musikk, og det har utviklet seg til at mange kontakter Vegard for å høre om de kan få lov til å spille, legger Jarko til.

Ikke mainstream

Guttene kan fortelle at dette ikke er et typisk musikkprogram med én stil. Jo, det er klubbmusikk, men fordi alle som er med er fra forskjellige land, får man også høre mye forskjellig musikk. Derfor mener guttene at de skiller seg ut.

Dj MarkQ spiller sin musikk i studio (Foto: Vegard Sørhus).
Dj MarkQ spiller sin musikk i studio (Foto: Vegard Sørhus).

– Du vil ikke finne dette på en vanlig radiokanal eller i andre program. Du vil heller ikke finne de samme sangene som hos alle andre, vi er ikke så mainstream, siden vi er litt eldre, forteller MarkQ.

– Dessuten kommer alle fra forskjellige land, så vi bidrar med forskjellige ting på grunn av bakgrunnen vår. I tillegg vil du ikke høre det samme som du gjør på utestedene i Bergen. Det er ikke noe negativt, men uansett hvor man går ut her, får man høre de samme sangene fra de samme folkene hele tiden, fortsetter Richard.

Jarko legger til at den technomusikken man kan høre på utesteder, og den musikken man oftest hører i Norge er laget mer kommersielt enn låtene guttene i Klubbkveld spiller.

– Hvis du sier «techno» til en nordmann, vil deres reaksjon være: «Å, ja, med glowsticks og sånn?». Det må vi endre på, for det er ikke 90-tallet lenger, sier han.

– Really fuckin’ awesome

Navnet Klubbkveld valgte de for å gjenspeile konseptet til programmet, hvor programsjef Vegard kommer med denne forklaringen:

– Jeg vet ikke hvorfor vi valgte det… Fordi det høres bra ut?

De andre gliser og nikker anerkjennende.

– Jeg ville ikke kalle det noe som «technokveld» eller sånt, for konseptet er jo klubbmusikk på radio. Da ble det enkelt og greit Klubbkveld, legger Vegard til.

Jarko mener navnet kan appellere til flere lyttere, samt at navnet beskriver programmet godt.

– Apropos å beskrive – kan dere beskrive programmet med tre ord?

– Really fuckin’ awesome, kommer det kontant fra Jarko, mens de andre utbryter i en bekreftende latter.

At guttegjengen er awesome, er det liten tvil om. MarkQ forteller at de har fått veldig gode tilbakemeldinger på programmene sine, fra både kjente og andre som følger dem i sosiale medier.

– Jeg syns det har tatt av ganske fort, sier han, før han legger til: – Jeg håper virkelig det fortsetter slik!

Planlegger technofest

De gode tilbakemeldingene har fått guttene til å sette kreativiteten i gang med planlegging av programmet videre. Vegard forteller at de planlegger å ha en utesending – altså en sending der de tar med studioet ut, på en nattklubb eller liknende:

– Vi har lyst til å ta med festen vi har i studio ut til publikum, sier han.

Richard legger til:

– Vi har lyst til å organisere og arrangere en technofest!

Det blir imidlertid ikke før neste semester, men før det kan lytterne vente seg enda flere gjeste-DJ’er, og MarkQ avslutter med en oppfordring til nye lyttere:

– Sendetiden vår er perfekt for vorspiel, så i stedet for å sette på Spotify, kan du neste gang høre på oss!

Hør Klubbkveld hver fredag klokken 21:00-00:00! Ønsker du en smakebit? Lytt her:

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/230028395″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Anbefalte artikler