3 filmer du bør bemerke deg i vinter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er ikke til å komme unna at 2016 nærmer seg med stormskritt. Det betyr et nytt år som blir fullspekket med filmer og ikke minst en ny runde med Oscar-utdelinger. I den anledning har jeg tatt meg friheten til å samle sammen en liten liste over noen av de filmene vi i Kinosyndromet gleder oss til å se.

Lawrence og Cooper gjenforent

Joy (2015) handler om Joy Mangano, og er basert på en ekte historie. Joy er entreprenør, forretningskvinne og oppfinner, og i tillegg er hun alenemor for tre barn.  Hun grunnlegger et imperium basert på hennes mektige familiebedrift. Livet hennes viser seg å ikke være en dans på roser, og hun møter svik, forræderi og knuste hjerter på veien. Likevel forteller filmen én historie om familie, lojalitet og kjærlighet.

Kombinasjonen av David O. Russel, Jennifer Lawrence og Bradley Cooper har hatt stor suksess i en rekke filmer tidligere. Kanskje dette kan være den neste på lista? Ikke minst er det verdt å nevne at Robert de Nero også har en av hovedrollene i filmen.

Filmen ryktes å kunne nomineres innenfor:

 • Beste film
 • Beste kvinnelige hovedrolle (Jennifer Lawrence)
 • Beste mannlige hovedrolle (Bradley Cooper)
 • Beste originalmanus


Filmen har premiere i Norge allerede 1. juledag, 25. desember 2015.

 

Tarantino er tilbake

Endelig er Quentin Tarantino her med en ny film, hvor også Samuel L. Jackson har en rolle. The Hateful Eight (2015) tar sted i Wyoming, USA, under den amerikanske borgerkrigen. To dusørjegere kommer utfor en uventet snøstorm og forsøker å finne ly. Der snubler de over en gjeng, og blir dratt inn i et plott av bedrageri og svik. Plottet utvikler seg raskt til å bli en kamp mellom liv og død. Vil de overleve? I filmen vil vi blant annet få se Samuel L. Jackson, Channing Tatum og Kurt Russel skyte og slåss på ekte western-vis.

https://www.youtube.com/watch?v=6_UI1GzaWv0

Filmen forventes å nomineres innenfor:

 • Beste film
 • Beste kvinnelige birolle (Jennifer Jason Leigh)
 • Beste mannlige birolle (Kurt Russel og Samuel L. Jackson)
 • Beste originalmanus (Quentin Tarantino)


Filmen har premiere i Norge den 8. januar 2016

 

Kanskje DiCaprios sjanse for én Oscar?

The Revenant (2015) er basert på sanne hendelser, hvor Hugh Glass blir forrådt av sine medsoldater under et bjørneangrep. Han havner i en koma, og kameratene hans tror han er død, så de begraver ham. Når Glass våkner finner han liket av sin sønn som John Fitzgerald har drept fordi han prøvde å forhindre de andre i å begrave Glass. Drevet av raseri og kjærligheten for sin sønn, setter han ut på en hevntokt  for å hedre ham. I filmen får vi blant annet se Leonardo DiCaprio, Tom Hardy og Domnhall Gleeson.

Filmens mulige nominasjoner:

 • Beste film
 • Beste regi (Alejandro Gonzalez Inarritu)
 • Beste mannlige birolle (Tom Hardy)

 

I tillegg vil jeg tilføye min egen nominasjon:

 • Beste mannlige hovedrolle (Leonardo Dicaprio). Kan dette endelig bli Leonardo DiCaprios seier?


Filmen har premiere i Norge den 22. januar 2016

 

Det kryr av spekulasjoner rundt hvilke filmer som vil nomineres til den gjeve Oscar-utdelingen. Hvem som faktisk ender opp med å vinne gjenstår å se. I mellomtiden får vi heller sette oss ned og bare nyte det store utvalget av spennende filmer vi har i vente!

 

Siste podcaster

Anbefalte artikler