Ukens anbefaling: Tabbouleh

This content has been archived. It may no longer be relevant

 

Tabboleh er en klassisk salat som har sin opprinnelse fra Midtøsten, nærmere bestemt Libanon, med bulgur og friske grønnsaker som viktigste ingredienser. Salaten er enkel å tilberede og fungerer som et lett måltid, eller som tilbehør til fisk, kjøtt eller kylling. Bulgur lages av durumhvete som forkokes, tørkes og knuses. Mange vil nok assosiere dette med couscous som er nær slektning, men i og med at større del av kornet blir bevart, er bulguren mye mer næringsrik. Denne retten er en enkel måte å få i seg sunne og friske grønnsaker, samtidig som det ikke tar mange minuttene å tilberede.

Dette trenger du:

Tabboleh er i motsetning til mange retter veldig fleksibel når det gjelder ingredienser. Det er i all hovedsak Bulguren sammen med persille som er essensen i denne retten, og resten kan byttes ut hvis det er ønskelig. Skulle du være i tvil om hvordan man lager tabboleh for første gang, kan denne oppskriften være et utgangspunkt å gå ut i fra.

 • 100 g Bulgur
 • 2 tomater
 • En bunt med persille
 • 1/2 Rødløk
 • 1 sitron
 • Salt og pepper

 

Slik gjør du:

 • Kok opp bulguren – omtrent 10 minutter er vanligvis nok.
 • Kutt opp grønnsakene og finhakk persillen
 • Bland alt sammen og tilsett safta fra sitronen.
 • Tilsett salt og pepper –  smak deg fram til ønsket resultat

 

Så enkelt er det å lage en veldig god og næringsrik salat, samtidig som det er til en billig penge. Med litt plast holder den seg fin i kjøleskapet i flere dager også.

Lykke til!

 

Siste podcaster

  Anbefalte artikler