This content has been archived. It may no longer be relevant
Mange velger å kjøpe ferdiglaget kryddersmør fra butikken. Det er det absolutt ingen grunn til, for kryddersmør er utrolig lett å lage, og det er også mye billigere enn å kjøpe det i butikken.
Du får også mange flere valgmuligheter når det kommer til smak, og kan mye lettere tilpasse kryddersmøret etter maten du skal ha smøret til. I tillegg kan du kan selvfølgelig trikse og mikse med å bruke mange forskjellige kombinasjoner av krydder.
Her er et forslag til et kryddersmør som er veldig godt til for eksempel stekt svinekjøtt og fløtegratinerte poteter (eller ris om man er litt lat).
Dette trenger du:
- Smør
- Paprikakrydder
- Chillipulver
- Hvitløkspulver
- Provence-krydder (eller oregano, basilikum og evt. litt timian og rosmarin. Stikkordet er grønne urter)
- Litt pepper
Jeg bruker også et grillmix-krydder fra Søstrene Grene som jeg synes passer veldig godt til, men det er ikke nødvendig for å få god smak.
Slik gjør du:
1. Ta en passelig mengde smør og ha i en skål eller bolle.
2. Sett smøret i mikrobølgeovnen i et par sekunder så smøret blir litt mykere.
3. Ha oppi krydder, rør og smak til. Tips: Paprikakrydder gir smøret en fin farge.
4. Ha smøret over i formen du skal servere det i, og sett smøret i fryseren eller kjøleskapet i et par minutter så det får kjølt seg ned.
5. Server nydelig hjemmelaget kryddersmør til maten. Lykke til!