Hanseatisk kafékos

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bastant er en liten kafé som befinner seg inneklemt mellom historiske, fargerike hus midt på selveste Bryggen i Bergen. Jeg og Silja tok på oss de flateste skoene i skoskapet, og ruslet ned for å sjekke ut om stedet var så bra som de fremsto som gjennom de tre bildene vi fant på Yelp.com.

Grünerløkka-atmosfære

Det var få sitteplasser, men god service. Baristaen kjente jeg igjen fra Bergens beste kaffebrenneri, nemlig Kaffebrenneriet på Møhlenpris (et sted du virkelig bør sjekke ut). Stemningen inne i selve kafeen var avslappet og god, og interiøret var stilig om noe uorginalt. Det hele ga en svært liten følelse av turisme, og jeg hadde fryktet en viss museumskafé-vibe, men det var mye nærmere hipsterkafé på Grünerløkka. Da vi ankom stedet var det ikke ledig plass til oss, så vi fant et par stoler og et lite bord, og satte oss ute mellom søppelbøtten og toalettet.

Bastant sin side på Yelp. (Screenshot tatt av Alexander Slotten)
Bastant sin side på Yelp. (Screenshot: Alexander Slotten)

Mens vi satt her plasket regnet ned. Som om ikke den hanseatiske arkitekturen og suvenirbutikken ved siden av stappet til randen av bryggeminiatyrer, lusekofter og troll skrek BERGEN høyt nok. De utendørs sitteplassene lå heldigvis under et lite tak og det var egentlig dermed litt hyggelig at det regnet.

Silja gikk inn og bestilte en Chili con Carne til hver av oss. Jeg gikk inn for å betale for min, og tok opp litt lyd fra espressomaskinen i samme slengen. Vi brukte det aldri i innslaget, ettersom baristaen så rart på meg.

Mye god mat for pengene

Chilli con Carne kostet kun 99 kroner. Vi tok frem bildet av Chili con Carne-retten vi hadde sett på Yelp.com-siden til Bastant og sammenlignet. Retten var estetisk sett veldig i henhold til bildene, noe vi begge følte var uvanlig. Dette kan skyldes forventninger knyttet til gjentatte skuffelser hos McDonalds.

Ingen av oss vet noe særlig mye om mat, ekspertise på det feltet overlater vi til Ettersmak. Men selv om vi kanskje ikke kunne artikulere vår subjektive vurdering av måltidet på en måte Hellstrøm ville nikket og smilt til, så klarte vi likevel å konkludere med at maten smakte fortreffelig. Vi slukte den på null komma niks, så fort at vi nesten glemte å slurpe litt direkte inn i lyd-opptakeren. God radio. Det var mye mat for pengene, og begge ble mettet.

Da det regnet veldig mye kunne vi ikke reise oss og gå rett etter maten. De flotte omgivelsene, all historien i de gamle treveggene, alle de spennende menneskene som satt rundt oss, gjorde at det var en glede å sitte der under tak og snakke om vått og tørt til været tok seg sammen. Vi konkluderte videre med at dette ville vært et ideelt sted for et stevnemøte.

Billig mat, god atmosfære og perfekt beliggenhet, i det hele tatt et meget koselig besøk. Vi i Flate Sko anbefaler Bastant på bryggen på det varmeste.

Lytt til anmeldelsen vår her:

 

Siste podcaster

     

    Anbefalte artikler