This content has been archived. It may no longer be relevant
De gangene jeg har spist løkringer har det enten vært på restaurant eller ved å kjøpe fryste fabrikerte løkringer. Jo, de smaker greit, men det er noe mystisk og spennende med løkringer. Hvordan får man egentlig løken inn i dette skallet som dekker løkringene? Den eneste måten å finne ut av dette på var å lage mine egne, noe som viste seg å være nokså vellykket og ikke minst kjempegodt!
Du trenger:
- 1 stk stor løk
- 2 dl + 2 ss øl
- 2,5 dl hvetemel
- 1 ts salt
- olje til fritering
Slik gjør du:
- Bland sammen hvetemel og øl, rør godt om og la det stå å svelle i kjøleskapet
- Ha godt med olje i en kjele som du setter på middels til høy varme
- Skjær opp løken i passelig store ringer (pass på at de ikke blir for tynne)
- Etter 10 min i kjøleskapet tar du ut blandingen av hvetemel og øl, rør inn salt og andre eventuelle krydder og urter du ønsker å bruke
- Bruk en tresleiv for å teste om oljen er varm nok, når det «bruser» rundt tresleiven skal oljen være klar
- Dypp en løkring i melblandingen, rist av overflødig deig og ha dem i oljen. Vend hele tiden på dem til de oppnår en gyllen brunfarge og legg dem på en tallerken med tørkepapir
- OBS!
1. Husk at olje er kjempevarmt, pass på at du ikke skader deg!
2. Pass på at alle redskapene du bruker i forbindelse med oljen er av tre eller metall, IKEA redskapene i plastikk vil smelte og ødelegge både gryten og løkringene
Dette er grunnoppskriften til løkringer, men for å variere i smak og prøve å lage den perfekte løkringen til den retten du lager, kan du variere med følgende:
Øl: Dersom du er øl entusiast eller bare glad i gode smaker kan du prøve å påvirke smaken ved å bruke smaksrike ølvarianter fra et mikrobryggeri eller lignende. Polet har også ulike typer øl som kan komme godt med i matlagingen.
Krydder og urter: Jeg bruker finhakket persille i mine løkringer, men du kan også prøve å bruke andre urter eller kryddere for å kombinere løkringene med andre retter.
Hva med italiensk inspirerte løkringer med organo og basillikum, eller kanskje gjøre dem indiskinspirert med karri?
Lykke til!