– Vårens høydepunkt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Annethvert år blir studentfestivalen UKEN arrangert av og for bergensstudentene.

Tradisjonsrik festival

Den nest største kulturfestivalen på Vestlandet varer i rundt tre uker, hvor dagene blir fylt med alt fra konserter til verdensrekordforsøk. I fjor hadde arrangementet headlinere som Kygo, Veronica Maggio og Backstreet Boys. UKEN blir arrangert av NHH-studenter, men festivalen er for hele Bergen. Festivalen har en gammel tradisjon som heter UKErevyen, som startet allerede i 1947. Revyen er et stort fokus gjennom hele uken, og har blant annet vunnet NM i studentrevy flere ganger.

Siden UKEN kun blir arrangert hvert andre år, har arrangørene funnet ut at de trenger en fest til å holde koken oppe i staben og blant publikum. Slik ble MidtUKEfesten født. Dette arrangementet er en helg full av fester, revy og konserter. I år starter MidtUKEfesten i dag fredag og varer til og med søndag.

– MidtUKEfesten er desidert det største høydepunktet på NHH denne våren, vi setter opp revyen fra uke 14. Deretter fortsetter vi med konsert med Erik og Kriss, og full fest i kjelleren etterpå, sier Mette Hole som er UKEsjef for UKEstyret.

Mette Hole på besøk hos Studentmorgen (Foto: Synne Hellevang).
Mette Hole på besøk hos Studentmorgen. (Foto: Synne Hellevang)

Ikke bare for NHH-studenter

Selv om  UKEN og MidtUKEfesten blir arrangert av NHH-studenter, er det ikke nødvendigvis bare for handelshøyskoleelevene. Tvert i mot. Hole forteller at i fjor var det over 10 000 mennesker som kom for å se revyen, og over 30 000 som deltok på hele UKEN.

Det er ingen tvil om at det er et populært arrangement. Det er over 1000 funksjonærer som jobber med festen, og etter påske søker UKEstyret nye ansatte. Hole forteller at hun håper at flere fra andre studiesteder søker.

– Det er utrolig gøy å lede denne gjengen, og engasjementet er unikt og fantastisk, uttaler hun.

Hør hvilke forventninger Hole har for årets MidtUKEfest: 

Anbefalte artikler