Ukens anbefaling: «Deep-pan pizza»

This content has been archived. It may no longer be relevant

For studenter som bare skal lage pizza til seg selv og kanskje en venn, finnes det en måte å lage den på som gir den italienske bunnen samtidig med de store myke skorpene. Det er nemlig ikke alltid slik at bunnen på pizzaen blir tynn og sprø når du baker den i ovn, men heldigvis har vi en lett løsning. Nei, du skal få slippe å kjøpe pizzastein eller pizzajern som du egentlig ikke har plass til. Vi snakker om det å lage pizza i stekepannen eller «deep-pan pizza».

For å kunne gjennomføre dette er det viktig at du har en god stekepanne av jern som du kan sette inn i ovnen på høy varme. Utstyret du trenger er enkelt og greit en stekepanne, en ovn og eventuelt en stekespade for å få den ut av pannen.

Deigen stekes allerede i den varme pannen. (Foto: Hanne O. Mørch)
Deigen stekes allerede i den varme pannen. (Foto: Hanne O. Mørch)

Deig:

  • 25 g gjær (1/2 pakke)
  • 3 dl vann
  • 1⁄2 dl olivenolje
  • 800 g hvetemel
  • 1 ts salt

Rør gjæren ut i 3 dl lunket vann, ha i olivenolje og salt. Til slutt har du i hvetemelet og lar deigen heve på et lunt sted, til den er dobblet i størrelse. Ha godt med mel på bordet når du kjevler deigen ut, kjevl den så tynn det lar seg gjøre og sett ovnen på 270 grader.

Pizzasaus:

  • 500 g cherry tomater
  • 50 g basilikum
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts sukker
  • 1 ss tomatpure
  • salt og pepper

Bruk en stavmixer eller blender til å knuse sammen alle ingrediensene. Om du ikke har en lignende kjøkkenmaskin er det mulig og finhakke alle ingrediensene.
Varm sausen lett opp i en kjele og smak til med salt, pepper og sukker.

Når du skal ta i bruk stekepannen, varm den opp på middels varme og ha godt med mel i. Legg deigen ut i pannen og trykk den godt ned i kantene, brett så resten av deigen ned i pannen til skorper.

Fyll pizzaen med din favoritt topping. (Foto: Hanna O. Mørch)

Forslag til topping:
Her er forslag til hva du kan toppe pizzaen med, men dette er selvfølgelig helt opp til den enkelte. Her er det kun fantasien som setter grenser.

  • Serranoskinke
  • Tomat
  • Rødløk
  • Cheddar
  • Mozzarella
  • Norvegia
  • Jarlsberg
    (Disse fire ostetypene får du i ferdig raspet osteblandinger)
  • Mango
  • Ruccola
Plasser pannen i ovnen til osten og skorpene blir gyllne. (Foto: Hanne O. Mørch)
Plasser pannen i ovnen til osten og skorpene blir gyllne. (Foto: Hanne O. Mørch)

Etter at du har valgt toppingen på pizzaen, kan den godt stå noen minutter i pannen for gjøre bunnen ekstra sprø. Sett deretter hele pannen inn i ovnen i 7-10 minutter, eller til osten har fått en gyllen farge og skorpen er blitt sprø.

Husk å bruke grytekluter når du tar ut pannen, da det er veldig lett å brenne seg.
På grunn av melet du la i pannen i starten av hele prosessen skal pizzaen lett skli ned på en tallerken med litt hjelp. Dryss over ruccola helt til slutt og nyt.

Lykke til!

Få  med deg hele forrige ukes sending for mer tips fra Ettersmak.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler