Fem filmer du bare må se

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det finnes mange bra science fiction filmer der ute. Du har gjerne allerede sett flere av de kjente; Avatar, Star Wars, Star Trek, Terminator, Alien og Matrix. Men hva med de kanskje litt mindre kjente filmene? De som du har hørt om, men ikke sett, eller ikke hørt om, men burde ha sett. Noen ganger er det kanskje vanskelig å velge hva man skal se. La oss gjøre jobben lettere.

Her er fem flotte science fiction filmer å velge mellom, noe for enhver smak og humør:

1. Close Encounters of the Third Kind (1977)

Når jeg var liten hadde vi denne på VHS. Jeg mener vi hadde tatt den opp når den gikk på TV en gang, og jeg så den igjen og igjen. Regissert av Steven Spielberg, og med Richard Dreyfuss i hovedrollen. Den handler om en mann som etter å ha hatt nærkontakt med en UFO, føler seg dradd til et spesielt område i ørkenen. Traileren over er orginaltraileren fra 1977, fra en annen verden av trailere, hvor fakta som de rundt var like så viktig som handlingen.

2. A Sound of Thunder (2005)

Basert på en novelle skrevet av Ray Bradbury. A Sound of Thunder kom ut i 2005. Den gjorde det ikke så bra på kino, men den er alikevel en underholdene film. Handlingen utspiller seg i 2055, hvor man har funnet en måte å reise tilbake i tid. Langt tilbake. Den viser hva som kan skje med fremtiden, når man endrer noe i fortiden, the butterfly effect.

3. Stargate (1994)

Filmen som ble til TV-serien vi alle elsker. En enorm ring blir funnet, som viser seg å være en portal til en annen planet. Med Kurt Russel og James Spader i hovedrollene som Jack O’Neill og Doctor Daniel Jackson (senere ble de samme spilt av Richard Dean Anderson og Michael Shanks i TV-serien Stargate SG-1). Hva hvis pyramidene egentlig var landingsplatformer for romskip, og Egypts guder egentlig var romvesener?

4. Sunshine (2007)

https://www.youtube.com/watch?v=Wff9rzDzHy4

Året er 2057, solen er døende, og som resultat av det er også jorden døende. Første gruppe forskere som sendes for å få liv i solen feilet, men syv år senere prøver man på nytt. En siste sjanse til å redde verden. Cillian Murphy spiller hovedrollen, og filmen har også Chris Evans og Michelle Yeoh på rollelisten.

5. Edge of Tomorrow (2014)

Kanskje den mest undervurderte filmen i 2014. Den gjorde det ikke så bra på kino, og når jeg nevner den for folk som ikke har sett den, så virker det som man bare tror den er dårlig uten at man har satt seg inn i filmen. Litt henger nok igjen fra Tom Cruises siste science fiction film, Oblivion, som bare var rar. Men, folkens, ta sjansen. For denne er overraskende bra! Tom Cruise dør også ganske så mange ganger, hvis det hjelper. Effektene er bra, og dette er en topp action komedie som alle faktisk burde se.

Alternativer

Selvfølgelig er det mange andre filmer som også er gode forslag for en underholdende helg. Listen over gode science fiction filmer er lang, uendelig lang. Men over er de fem jeg vil anbefale at alle har sett, av ulike grunner. Er disse noen du allerede har sett, eller ønsker du kanskje en litt annen film å se? Ja, så har du jo disse da: Minority Report (Tom Cruise og Colin Farrel), Total Recall (orginalen med Arnold fra 1990, eller Colin Farrel fra 2012), District 9, Planet of the Apes (orginalen eller nyinnspillingen, alt etter hva som er din greie), A Clockwork Orange, The War of the Worlds, RoboCop, Moon, og listen fortsetter. Det er mye å velge mellom, så uansett hva det blir til, er nok helgen reddet!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler