Derby della Madonnina

This content has been archived. It may no longer be relevant

Milan – Inter er et helt spesielt derby. De to klubbene var én  fram til 1908. Da ble imidlertid Milan splittet i to lag. AC Milan, en klubb for arbeiderklassen, og Inter Milan, en klubb for overklassen. Slik er det ikke lenger. Klubbene har fans fra hele verden, fra alle samfunnslag som venter spent på søndagens spesielle Derby della Madonnina.

Kampen representerer nemlig en ny æra for Derby della Madonnina. For første gang på 29 år er verken Paolo Maldini eller Javier Zanetti til stede som spillere. Jeg gjentar, 29 år!

Sett i titler er Milan storebror i Milano. De siste årene har imidlertid styrkeforholdet utjevnet seg og i dag fremstår begge klubbene som to yngre tvillingbrødre som lar seg imponere av den store fetteren Juventus.

For Milan og Inter har mange likheter. Begge sliter økonomisk fordi de ikke eier egen stadion. Begge har en stor og overbetalt spillerstall uten den nødvendige kvaliteten til å kjempe i toppen. Begge bytter trenere ofte. Milan har hatt tre ulike trenere på seks måneder, mens Inter i landslagspausen fikk sin syvende trener på 4 år.

Gammel nyhet

Etter en elendig start på sesongen fikk Walter Mazzarri sparken som Inter trener før landslagpausen. Inn kom den gamle kjenningen, Roberto Mancini. 49-åringen ledet Inter fra 2004-2008 og sikret, i 2006, Inter sin første ligatittel siden 1989. Mancini lyktes imidlertid aldri i Europa og mange mener han heller ikke hadde lyktes i den hjemlige ligaen dersom det ikke var for Calciopoli-skandalen, som svekket de største konkurrentene.

Interfansen virker splittet i synet på gjeninnsettelsen av Mancini, men gjennomgangsmelodien går i at det ikke kan bli dårligere enn høsten har vært så langt.  I 3-5-2 formasjonen til Mazzarri  har Inter variert fra å slå Sassuolo 7-0 hjemme til å tape 1-4 hjemme for Cagliari, men totalbildet har ikke vært bra.

I den røde delen av Milano har optimismen rådet etter at den gamle storscoreren Inzaghi tok over klubben. Milan startet sesongen godt, men har ikke vunnet på de fire siste kampene. Som Inter, varierer Milan stort i prestasjonene og sliter med å finne en forsvarsfirer som fungerer. At Daniele Bonera i det hele tatt har spilt sier alt om forsvaret til Milan.

Før kampen ligger Milan et poeng foran erkerivalen Inter, og med kun tre poeng på fire kamper må Milan vinne dersom de skal være med å kjempe omå kvalifisere seg til Champions League. Situasjonen er den samme for Inter, der Mancini ikke bør ha problemer med å motivere spillerne sine.

Usikkerhet

Hvordan Mancini skal skape defensiv trygghet er derimot langt mer usikkert. For 3-5-2 har virkelig ikke fått fram det beste i Inter. Mancini har alltid spilt med fire bak, noe han trolig også gjør i denne kampen. At Milan har sverget til 4-3-3 under Inzaghi forsterker nok mulighetene for at en av Ranocchia, Vidic og Juan finne seg i å starte på benken. Hvem som starter kampen for de ulike lagene er vanskelig å forutse. Milan rullerer fortsatt en del på laget for å finne den optimale konstellasjonen, mens Inter trolig endrer formasjonen som igjen vil påvirke hvem som spiller.

Ved siden av å stable på plass et forsvar som ikke slipper inn bare motstanderen sier som sier bø, har Mancini og Inzaghi to nøkkelpersoner som må prestere.

Potensialet til Mateo Kovacic er enormt. Skal Mancini lykkes med å løfte Inter er det viktig at Kroaten kommer i formasjon der han får utnyttet sitt kreative register. Hva er vel da bedre enn å få igang kroaten allerede mot Milan? Med sin enorme hurtighet er Stephan El Shaarawy Milans fremste angrepsvåpen. Skal Milan slå Inter er det viktig at  El Shaarawy er den konstante trusselen han kan være.

Skader: 
Milan: Montolivo og Alex.
Inter: D’Ambrosio, M’Villa og Campagnaro er ute. Guarin er tvilsom.

Suspensjoner:
Milan: Bonera.
Inter: Medel.

Kampen går 20.45 og vises på C more.

Siste podcaster

  • TOP 10 Premier League spillere 23/24
    Det er mai og det nærmer seg sesongslutt. Offside har nå tatt på seg analysebrillene fordi, hvem har egentlig vært Premier League sin beste spiller i sesongen 23/24? Offside sine medlemmer har med hjelp fra gode venner kåret Premier League sine 10 beste spillere denne sesongen. Her blir det uenigheter og intriger for hvem i Offside har egentlig best ball knowledge? I studio: Jonathan Broome, Simon Harbo & Martin Primavera. Følg oss på Instagram: @offside_srib

Anbefalte artikler