Brann er nesten oppe av graven

This content has been archived. It may no longer be relevant

Brann Stadion har i år vært glissen. I går var det for første gang fullstappet. Det var duket til fest, Bataljonen stilte med flagg og banner av typen “Nu Kör Vi”. Om Rikard Norling har den på iPoden vites ikke, men når Nystemten ble spilt før kampstart var det mektig. Likevel ble det aldri helt grabbarna grus stemning over Nymark, for verken Brann eller Sogndal imponerte den nøytrale tilskuer. Det bryr ikke en eneste bergenser seg om i dag.

– Den ga oss seier, sa branntrener Rikard Norling kontant om gårsdagens prestasjoner.

Jonas Grønner satte inn 1 – 0 på hel volley etter en perfekt slått corner av Fredrik Haugen rett før pause. Jubelbrøl og ikke minst ett lettenes sukk gikk over hele Brann Stadion. Før stadionpublikummet hadde funnet setene sine til andre omgang sto det to bak Kenneth Udjus i sogndalmålet. Det er av sine egne man skal ha det, er ett uttryk man ofte må hente frem i fotballsammenheng, og det er ett paradoks at nordfjordingen Azar Karadas, som har vært ett levende symbol på Sogndal de siste årene kan være mannen som sender de ned, 2 – 0.

Jonas Grønner satte 1-0 på en herlig volley rett før pause. (Foto: Fredrik Holme Tombra)
Jonas Grønner satte 1-0 på en herlig volley rett før pause. (Foto: Fredrik Holme Tombra)

Sogndal hadde sine muligheter

– Det har ingenting å si for oss hvem som setter ballen i mål, om det var Azar eller noen andre, sa sogndaltrener Jonas Olsson som var tydelig irritert etter kampslutt.

Så var det dette med at 2 – 0 er en farlig ledelse. Som så ofte før denne sesongen når Brann går i ledelsen falt de lenger og lenger bakover på banen. I det 55. minutt kommer reduseringen ved Ulrik Flo. Derfra og inn var det umulig å spå kamputfallet, da ingen av lagene klarte å holde på ballen over lengre perioder. Sogndalspiss Tim Nilsen er født og oppvokst i Bergen, men skulle gjerne senket “hans egne”. Han mener også at sogningene hadde gode muligheter til nettopp det:

Fredrik Haugen var lettet, men fokusert på neste helg etter kampen i går. (Foto: Fredrik Holme Tombra)
Fredrik Haugen var lettet, men fokusert på neste helg etter kampen i går. (Foto: Fredrik Holme Tombra)

– Jeg synes vi har mange sjanser til å gå opp til 2 – 2. Etter vi får ett mål synes jeg vi har mange muligheter, de har selvfølgelig også noen, men det er bittert og selvsagt får vi en liten knekk over tidspunktene til branns mål, sier Nilsen.

Flere mål ble det altså ikke, og Brann er nå endelig oppe på den kjærkomne kvalikkplassen.

– Det er litt sånn blandede følelser nå, vi er selvfølgelig glad for at vi tok tre poeng, men vi tar ikke av for vi vet at jobben ikke er gjort i det hele tatt, så det er en litt rar følelse, sa branns midtbaneanker Fredrik Haugen.

Siste serierunde

Selv med seieren over Sogndal er enda ikke Brann sikret kvalikkplass. Taper Brann borte mot Haugesund og Sogndal slår Stabæk hjemme, er bergenserne å se i førstedivisjon neste år. Spørsmålet blir nå hvordan Brann skal ta poeng mot Haugesund borte, som har fem seire på de seks siste.

– Det er klart det blir vanskelig å omstille oss, og der har jeg en jobb å gjøre, å finne ut hvordan vi skal gå frem mot Haugesund. Vi er klar over at de er i god form, så det blir nok en cupfinale. Det blir nok ikke pent, men vi skal gi alt, sier Rikard Norling om hvordan de vil gå frem mot Haugesund neste helg i det som blir en neglebiter av en seriefinale.

Jonas Olsson føler seg sikker på at det er Sogndal som til slutt skal spille kvalifisering om videre spill i Tippeligaen. – Jeg tror vi vinner, og Brann taper. Historikken sier at Brann taper der nede. Tim Nilsen er enig med sjefen sin. – På Fosshaugane Campus føler jeg vi er bedre enn alle som kommer, vi kommer til å slå Stabæk, og Brann vil få en tøff kamp i Haugesund.

– Selv om tabellsituasjonen sier noe annet så føler jeg at vi er ett bedre lag enn Haugesund, og vi reiser ned dit for å vinne og ta den kvalifiseringsplassen, avslutter Fredrik Haugen.

Målforskjellen til Brann og Sogndal er også veldig lik. Brann har -14, mens Sogndal har -16, og Brann har syv scoringer fler enn Sogndal denne sesongen. Dette betyr at hvis Brann spiller likt med Haugesund, så må Sogndal minst slå Stabæk med tre mål. Da er det de som får kvalikkplassen på målforskjell.

Anbefalte artikler