Is it plugged in?

This content has been archived. It may no longer be relevant

The IT Crowd er ikke bare om nerder som må forholde seg til den virkelige verden, den er også britisk, noe som gjør den enda pinligere og mer genuin. I motsetning til andre nerde-serier er hoverkarakterene her ikke «hunks og babes» i mindre pene klær, men presenterer en ordentlig data-sitter på en verdig måte. Kjente fraser fra serien kan nevnes i tonnevis, men den representerer hovedsakelig de daglige hendelser i en IT-avdeling, med spørsmål som «Have you tried turning it off and on again?», «is it plugged in?» og den flotte «The button on the side, is it glowing?».

Plot

Disse guttene er plassert i den mørkeste avgrunn av en kjeller, i et firma hvor alle godt betalte arbeidere ikke kan et fnugg om teknisk utstyr, har lite samvær med omverden, og om de har det går det, sjelden bra. Daglig møter de på problemer hvor gamle venner tror de er vindusvaskere når de sier de jobber med Windows, stirrer døden i hvitøyet når bombe-patruljens reddende maskin bruker Vista, samt alle andre nerdete referanser man kunne finne på denne tiden.

Som om ikke det var nok sitter de med en IT-sjef som ikke vet hva et virusprogram er, og ikke minst tror at internett er en boks, plassert på toppen av Big Ben for best mulig dekning. Jeg tror alle som har jobbet med kundestøtte har kjent på lignende frustrasjoner i løpet av sin karriere.

Om det ikke var nok, er serien støttet godt opp med sjarmerende kommentarer, nerdete t-skjorter, en sex-gal konsernsjef, nerdenes nakenkalender samt en vampyr i kjelleren.

Serien har noe for alle. Den er korkete, rar og nerdete, og du bør se den!

Førtito forteller

I den 26. episoden av Førtito skal vi fortelle deg alt mulig fra Sitcoms, og da spesielt med nerder som hovedpersoner. Førtito tar for seg hvordan nerder blir fremstilt i sitcoms. Er det reelt? Eller gjør serier som f.eks. The Big Bang Theory alt mer rosenrødt? Hør på podcasten og lev deg tilbake til de lykkelige sitcom-dagene.

Siste podcaster

    Anbefalte artikler