Dronningen av nattjazz

This content has been archived. It may no longer be relevant

Bergens nye håp innen soul og nattjazz

Hun kalles Miss Tati, men Tatiana Palanca er hennes fulle navn. Hun går under kallenavn som ”dronningen av nattjazz” og ”Bergens nye souldronning”. Hun er bosatt i byen mellom de syv fjell, Bergen. Miss Tatis musikkstil innebærer både soul, hip hop, funk og jazz, og du får muligheten til å høre denne souldronningen på Nattjazz i dag 28. mai kl. 21:30 på Røkeriet.

Tidligere har Miss Tati vært korist hos Datarock og Kakkmaddafakka, men etter fire år som kordame bestemte hun seg for å gå solo. Og hun har spilt på flere festivaler i etterkant, som Nattjazz, Vossajazz, Bygdalarm, Nordland Musikkfestuka og Bergen Internasjonale Musikkfestival

Garanterer dans og fest

–Jeg kan garantere å ta av på Nattjazz, målet med denne konserten er å få folk til å danse, sier Miss Tati om hennes fest garanti.

Hun nevner også at hun startet med å være med på Nattjazz-frivillig i 2011, og er nå booket andre år på rad. Med andre ord har Nattjazz alltid vært en viktig festival for henne.

– Jeg har alltid med meg et åttemannsband; Ivar Thormodsæther på trommer, Anders Bitustøyl på bass, Einar Sogstad på tangenter, Irem Muftuoglu som korist, perkusjon og effekter, min søster Liliana Palanca på perkusjon og kor, Michael Barnes på saksofon og Håvar Skaugen på tenorsaksofon, tverrfløyte og diverse, forteller hun.

Miss Tatis daglige rutine

Når vi stepper ut av scenen og inn i Miss Tatis daglige rutine møter vi på en kontorrotte. Hun er nemlig administrasjonskonsulent på Rådhuset. Utenom dette øver hun på syngingen sin i et øvingslokale hos Bergen Kjøtt. Men nabovarsel om høylytt sang har også blitt mottatt tidligere.

– I etterkant av Nattjazz skal jeg være med på Slottsfjell sin Urørt-scene, og ellers er jeg i studio og spiller inn til min nye plate. Det blir triste nyheter på jobben etterhvert som det begynner å ta av på sangerkarrièren, sier hun.

Lurer du på hvorfor Miss Tati valgte å gå solo, og hva nabovarsel gjør i hennes daglig liv? Hør intervjuet her:

[Audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/05/Miss-Tati-intervju-Studentmorgen-tirsdag.mp3]

Anbefalte artikler