Historiefeber i Vinterhagen

This content has been archived. It may no longer be relevant

For nye lyttere; Vinterhagen har i det siste hatt stor suksess med sitt nye konsept ”the Annals of History”. Her bytter programlederne, Haugland og Mikkelsen, på å utfordre hverandre i hvem som har mest kunnskap om historie. Dagens tema blir presentert, og deretter får ikke deltakeren mange sekundene før en improvisert, historisk dokumentar må sparkes i gang.  Så langt har ingen av de to nådd høyere enn ett poeng.  Har du ikke rukket å følge med, sier du? Slapp av, for her får du en slags tekstlig reprise.

Runde 1. Mikkelsen

Tema: Slaget på Stiklestad

Mikkelsen begynner bra. Husker både Olav Tryggvasson og året 1030. Famler likevel litt med Tryggvassons motstandere, da han trekker frem birkebeinere og ”noen trøndere og småkonger”. Tore Hund blir også byttet ut med Leif Juster, og den historiske kredibiliteten vakler faretruende. Heldigvis hentes det hele inn med gode fakta om Tryggvassons død, og hans vei til helgendyrkelse.

Olav (Haugland) oppsummerer det hele som ”Fantastisk og imponerende!”, men en noe uvør omgang med fakta og fri fantasi gjør at Mikkelsen ikke kan honoreres med mer enn ett skarve poeng.

Runde 2. Haugland

Tema: Christopher Columbus

Christopher Columbus blir født i Italia. Første skudd treffer godt fra Haugland. Neste skudd derimot, fødselsår 1538, bommer grovt og står i fare for å ta livet av tilskuere. Videre husker Olav at det var blått blod med på sponsorsiden, men han klarer ikke å identifisere riktig kongehus. Videre legger Haugland korrekt ut om sjøveien til India, og overbeviser med navn på flaggskipet, Santa Maria. Bahamas presenteres korrekt som første landgang, men det er også det siste av korrekt info vi får fra Haugland.

Mikkelsen mener Olav bruker det lille han har av fakta til å male fine bilder. Likevel tas det fryktelig mange sjanser, spesielt på årstallsiden, som gjør at Olav til slutt ender på ett stakkarslig poeng.

I den 3. utgaven er det altså Mikkelsen til pers, og under kan du høre hvordan det gikk!

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2014/03/Vinterhagen-Historie-Christian.mp3]

PS. Er du spent på å se hvordan konkurransen utvikler seg videre? I skrivende stund ligger det enda en ny podcast ute på iTunes, og flere er fortløpende på vei. Sjekk det ut da vel!

PPS. Hvorfor bruker folk PPS egentlig. Kan de ikke bare skrive det de trengte å si i den første PS-en? Pretensiøse greier.

Sjekk ut ukens podcast: 

Siste podcaster

    Anbefalte artikler