Med overraskelser i vente

This content has been archived. It may no longer be relevant

Revysjef for første gang, det er klart det er mye nerver i luften da. Likevel føler Pernille at alt går som planlagt frem mot premieren fredag 21. februar. Sammen med Gard Eirik Arneberg holder hun styr på revygjengen som totalt er 75 stykker.

SAMFUNNSAKTUELT TEMA

Årets revy har navnet ”Kem e det som har vært´n ekkel mot´n Joakim” og det viktige temaet erting og mobbing. Revyen, som følger karakteren Joakim som blir mobbet, tar også opp mer generell mobbing i andre situasjoner.

– Alle har enten vært en erter eller mobber, eller blitt det i noen situasjoner, så man kjenner seg gjerne igjen, forklarer Pernille.

Inspirasjonen til temaet kom allerede ved fjorårets SV-revy, da Gard Eirik Arneberg sammen med Emil Berntsen var instruktører. I årets revy har Emil fått med seg Leo De La Nuez som instruktører. Begge to har god erfaring med å skrive humorfylte sketsjer blant annet fra firerbanden BMI.

– Emil og Leo er komikere by heart. Hjernene deres kommer opp med så mye jeg aldri i min villeste fantasi hadde funnet på, sier Pernille og ler. 

Foruten om regissørene er manuset sammensatt av ideer fra skuespillerne selv, i tillegg til revyens egen skrivegruppe. Målet med revyen er å bruke humor for å få frem det samfunnsaktuelle og ikke minst viktige temaet.

– Vi synes det er gøy å sjokkere litt, og at man ikke helt skal vite hva som skjer videre i neste scene. Vi vil overraske på en positiv måte, fortsetter hun.

SAMMENSPLEISET GJENG

Det nordnorske revynavnet er ikke så helt enkelt å uttale for alle, og noen av skuespillerne ble derfor testet i dialekt på audition. Til slutt ble seks SV-studenter valgt ut som skuespillere, noen mer erfarne på scenen enn andre.

– De er dødsflinke. Det er spesielt gøy å se hvordan de som ikke har stått så mye på en scene før sakte har kommet ut av skallet sitt, forteller Pernille.

I tillegg til de seks skuespillerne, har revyen et eget band og en rekke andre grupper som jobber iherdig for at revyen skal gå på skinner, som blant annet PR-gruppen og ikke minst kosegruppen. Sistnevnte skal sørge for at revygjengen blant annet får i seg mat gjennom alle øvingene. For det blir mye øving, og i siste uken før premieren har gjengen nærmest flyttet inn på Kvarteret.

– Vi er her cirka 13 timer hver dag fra morgen til kveld i intensivuken, men jeg har heldigvis ikke flyttet inn med tannbørste enda, ler Pernille. 

Oppfordringen fra revysjef Pernille er klar; du kan ikke gå glipp av SV-revyen 2014! (Foto: Elisabeth Urdal)
Oppfordringen fra revysjef Pernille er klar; du kan ikke gå glipp av SV-revyen 2014! (Foto: Elisabeth Urdal)

REVY FOR ALLE OG EN HVER

Selv om dette er en egen fakultetsrevy, er det ikke slik at den bare passer for SV-studenter. Pernille forteller at de har prøvd å styre unna at det skal bli en fakultetsbasert revy, så her er det fritt frem for studenter fra andre fakultet og skoler å komme.

– Selv om ikke alt gjerne treffer alle like godt, vil det i det i sin helhet være noe enhver kan se på og synes er morsomt, forteller Pernille.

Scenen er satt opp, og lys og lyd begynner å bli klart. Med en allerede utsolgt premiere lover det godt for revyen som har planer om å bli enda bedre enn fjorårets.

– Vi har én forestilling mer enn i fjor, og satser på fulle hus hver eneste dag. Fjorårets SV-revy ble veldig populær og vi ønsker selvfølgelig å toppe den, avslutter den engasjerte revysjefen.

 

Anbefalte artikler