Entertainer²

This content has been archived. It may no longer be relevant

_____

 – I didn’t know whether he was putting the music into the piano, or whether he was taking it out of the piano. And acting at it’s best – to Shakespeare, I think – is of that nature. That the actor is the playrite and the character simultaneously.
(Ian McKellen)
_____

Overraskende utbredt

Lydmurens tema denne uken var ‘Skuespillere som også er musikere’.

Før vi tok et dypdykk i dette, så vi for oss at dette var et snevert tema, men her viste det seg at nesten alle skuespillere i rampelyset i tillegg har et musikalsk talent. Og mange av dem har også en karriere innen dette!

Listen er lang: Jared Leto, Russell Crowe, Ryan Gosling, Scarlet Johansson, Keanu Reeves, Johnny Depp, og selv om det kan debatteres om hun kvalifiserer for noen av de to premissene – Miley Cyrus. Dette er selvfølgelig bare et fåtall av dem. Vi fant også forresten ut at han gamle som spiller ‘Leo’ i “That 70’s Show” har et eget band, og at selveste Draco Malfang angivelig jobber med et singer/songwriter-prosjekt, nå i skrivende stund.

Mellomleddet Broadway

At kjente skuespillere også har et talent for musikk er ved ettertanke ikke så utrolig overraskende. Ved mange auditions i bransjen bes det jo om å synge for panelet. Og et kjent trappetrinn på vei inn i Hollywood er jo musikalindustrien. Et knippe skuespillere du kanskje kjenner til med historie fra Broadway er: Julia Roberts, Hugh Jackman, Ian McKellen, Robin Williams, Jude Law, Katie Holmes, Morgan Freeman, osv. Hugh Jackman var kanskje ikke overraskende etter “Les Misérables” filmatiseringen i 2012, men jeg hadde ikke sett for meg Morgan Freeman aka. Gud i ‘Bruce Almighty’ synge for full hals på en storslått scene.

Fortidens mestere

Det er også på sin plass at man tar dette med en historisk klype salt. I svart/hvitens gullalder var jo skuespillere rene entertainere med enrome talenter for begge deler. Ta Marilyn Monroe, Marlene Dietrich og Henry Fonda, for eksempel. Og man skal jo ikke glemme Doris Day og Fred Astaire som triplet det hele med talenter innen skuespill, sang og dans. Her var det omtrent ikke et skille mellom karrierene, siden det hele ble servert i én og samme pakke.

Med et så stort fat å forsyne seg av, ble det vanskelig å bestemme seg for noe å fokusere på. Det ble altså til at vi utelot musikere som også har vært å se på filmlerretet (her er det tusenvis), og vi valgte å forsyne oss av dem som Kari og Ola Student vet hvem er. Altså – med karrierer fra 90-tallet av, minst. Og de utvalgte skulle helst ikke bare være skuespillere som har vist at de kan synge, men skuespillere som faktisk har gjort ekte karriere av musikken. Og vi fant, vi fant!

Visste du at Dr. House spiller blues?
Gjett hvem som hadde et 80’s pop-album ute før han ble skuespiller da? Bruce Willis!
Og tror du ikke mannemannen Steven Seagal har gitt ut to plater?!
Og fy fasan, hvem hadde trodd at kona til Will, Jada Pinkett Smith, spiller metal?!!

Disse artistene gikk vi nærmere inn på i forrige ukes sending, som du kan høre her:

Skuespillere som spiller musikk by Lydmuren on Mixcloud

Om det er noen moral bak dette vet vi sannelig ikke, men kan hende dere har lært ett og annet om folk du bare har sett være sinte doktorer, eller med pistoler i handa?
Skulle dette temaet uansett være noe for deg, så slipper Eddie Muprhy albumet 9 nå i vår!

Anbefalte artikler