This content has been archived. It may no longer be relevant
Erlend Vaksdal ble gjenglemt i Harare, Zimbabwe, av sine misjonærforeldre i en alder av 7 år, og gikk derfor glipp av skolegang og utdannelse. Han lærte seg derfor det han trengte av språk fra ordbøker som han fant eller stjal. De var ofte mangelfulle, og Vaksdal måtte derfor fylle inn de blanke sidene ved hjelp av logikk og intuisjon. Han mener boken kan være til hjelp for andre som sliter med engelsken, da hans historie inspirerer, samtidig som boken er enkel å forstå og lære av.
Utdrag fra boken
Frokost – Breakfast [break-fuh st]
Hotellfrokoster er som regel en hyggelig opplevelse. Et rikt utvalg av retter og oppvartende kelnere sørger som regel for et mettende og tilfredsstillende måltid
Eksempelsetninger:
Hvor er hotellfrokosten? Where is the hotel breakfast?
Når begynner hotellfrokosten? When begins the hotel breakfast
Jeg tåler ikke melk/kornprodukter. I don’t tolerate milk/grainproducts.
Oppstår det problemer med frokosten kan det være greit å ha noen strenge gloser på lur. For eksempel kan bussen til kelnere være forsinket, noe som igjen gjør at frokosten blir forsinket. Selv har man kanskje dårlig tid, da man skal se på severdigheter eller bedrive møteaktivitet.
Hvor blir det av frokosten?! Where becomes it of the breakfast?!
Dere har ikke en gang fått ut pålegget. You haven’t one time gotten out the onlay.
Jeg skal rekke noe og har dårlig tid. I shall reach something and have poor time.
Nå må vi komme i gang rett og slett. Now we need to cum in the hallway, straight and delete.
Dette er uholdbart. This is without holding mustache.
Håndbevegelser er selvsagt viktig. Les mer om håndbevegelser og frokost på side 238.
Hør hele intervjuet med Erlend Vaksdal
[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/11/Vinterhagen-lommeparlor.mp3][multi-feed-reader limit=”1″ template=”Vinterhagen”]