Radikalt besøk hos Studentmorgen

This content has been archived. It may no longer be relevant

Det er ikke hver dag vi har besøk av en radikal student i Studentmorgen, men i dag var altså Audun Syltevik gjesteprogramleder hos oss. Radikale Studenter er knyttes ofte til Sosialistisk Venstreparti og Rødt. Vi hadde noen myter om de radikale studentene som vi hadde lyst til bekrefte eller ta livet av.

DE TRE MYTENE

1. Dere går med røde sokker.

– Jeg har jo på meg svarte sokker i dag, men det hender jo fra tid til annen at man har en rødstrømpeaksjon og går med røde strømper. Så dette er vel delvis sant. Men det er ikke radikale studenter om gjør det her, vi prøver å gjøre minst mulig, sier Audun med en humoristisk tone.

– Andre venstreorienterte kan så klart finne på å ta på seg røde strømper og drive kvinnekamp, men vi i Radikale Studenter vil helst holde oss unna aktivitet.

2. Dere går tre ganger så mye i demonstrasjonstog som andre folk.

– Jeg tror det til dels er betraktelig mer enn det, tre ganger så mye høres ikke så mye ut. Vi har jo demonstrasjonstog hele tiden, spesielt nå som vi har byttet regjering. Nå slipper vi endelig å demonstrere mot oss selv. Noen synes kanskje dette er litt teit, vi synes det er helt fornuftig. Vi prøver å se det lyse i det mørke, da.

3. Radikale folk har kun arbeiderklassebakgrunn.

– Det er bare tull og tøys. Vi har veldig mange med middelklassebakgrunn. Kanskje ikke så mange millionærer, men en del fra middelklassen.

Vi var forberedt på å legge denne myten opp på mørkeloftet, men Anders ville ikke gi seg helt enda.

Hør hvordan Anders avsluttet det hele, samt resten av innslaget:

[Audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Audun-Syltevik.mp3]

QUIZMASTER

Audun fikk også prøve seg som qiuzmaster i Studentmorgen og han gjorde en formidabel innsats. Temaet var “godt og blandet”. Anders og Ingrid skrudde på konkurranseinstinket og det var god stemning i studio.

Hør hvordan quizen gikk her:

[Audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/10/Quiz-med-Audun.mp3]

 (Toppbilde: Ingrid Grundnes)

 

Anbefalte artikler