Ni tegn på at naboen er en superskurk!

This content has been archived. It may no longer be relevant

Er du redd han eller hun planlegger å ta over verden, eller kanskje er de et romvesen som gjemmer seg fra intergalaktisk politi, og bare ligger lavt i terrenget inntil deres planer for å ødelegge universet kan settes til live? Isåfall er dette tegnene du bør se etter!

Ond latter til alle døgnets tider

Hører du en ond latter til alle døgnets tider? Da kan du ha et problem. Dette er nemlig kanskje ett av de første tegnene på at naboen er en vordende superskurk. Her har han eller hun enten verdens lengste og mest skremmende latterkick, eller så øver de seg til de skal ta over verden? Uansett, i slike tilfeller er det kanskje best å holde et ekstra godt øye med dem.

Snakker naboen hele tiden om å ta over verden?

Noen skurker klarer bare ikke å dy seg, de må fortelle om sine onde planer til noen. De aller fleste av oss ville tatt lett på sånt, og gjerne tenkt at naboen hadde veldig god fantasi, hadde fått seg ett nytt dataspill nylig, eller bare hadde en skrue eller to løs. Men noen ganger så kan det hende naboen rett og slett er en superskurk. Og begynner de om å snakke om å herske over hele universet, gjerne i detalj, så er dette et godt tegn på at ikke alt er som det skal, og kanskje bør du finne ut av hvem du skal rapportere slike ting til.

Holder han eller hun seg til skyggene?

Noen skurker foretrekker skygger, og holder naboen seg inne på dagtid er det kanskje på tide å finne frem hvitløken. Det kan selvfølgelig være mange grunner til at naboen ikke liker sollys, kanskje de bare har sensitiv hud, men det er en grunn til at man sier bedre føre var. I aller verste tilfellet er naboen en vampyr som bare venter på muligheten til å drikke alt blodet ditt, men dette kan i grunn lett unngås ved å holde seg innendørs når mørket faller på. Men vampyrer er ikke de eneste som liker å holde seg til skyggene, så vær forsiktig selv på dagtid!

Ofte på kirkegården med en spade over skulderen?

Hvis du har det med å se naboen vandre til og fra kirkegården, ofte med en spade over skulderen, så er det kanskje en grunn til å bekymre seg litt. Går han eller hun som oftest ut ved mørkets frembrudd i tillegg, og kommer gjerne tilbake med en bossekk med ukjent innhold i hånden, da er det mulig noen bygger Frankenstein’s monster 2.0 i kjelleren. Og nei, du vil faktisk ikke tenke for mye på hva som er i bossekken. Det gode her er at hvis du tar strømmen til hele nabolaget, så kan du stoppe Frankensteinplanene.

Minuset her selvfølgelig er at naboen også kan være vampyrjeger. Er det en jente, som ser ut som hun er tøffere enn toget, og som ofte kan bli sett med han litt sære bibliotekaren på den videregående skolen borti veien, så er det høy sannsynlighet for at hun ikke er ond. Men greit å holde seg unna likevel, for der du finner en vampyrjeger er det ganske så sikkert at du finner det hun jakter på også.

Bruker han/hun maske og puster tungt?

For å være helt ærlig, i dette tilfellet er det kanskje bare best å komme seg ut! Flytt langt langt vekk, bytt gjerne galakse hvis mulig, og hvis alt annet feiler, google en fyr som heter Luke Skywalker, forklar at dama han sikler etter er søsteren hans, og overtal ham til å redde universet. Er ikke noe av dette et alternativ, og høres naboen mer britisk ut enn ren ondskap trolig gjør, så kan du ta sjansen på å bare være veldig forsiktig med hvor du går, og aldri nevn din forkjærlighet til flaggermus i hans eller hennes nærvær.

Er naboen et (ondt) romvesen?

Har du noen gang sett inn vinduene mens du går forbi nabohuset, og måtte stoppe og se en gang til fordi du trodde naboen plutselig hadde to hoder og tentakler? Som oftest har de selvfølgelig ikke det, men noen ganger så kan det hende at du rett og slett så noe du ikke burde. Hvis du også føler du har sett en fyr som ligner på Will Smith ett par ganger, men klarer ikke helt å plassere hvor, når og ikke minst hvorfor, så er det ganske sannsynlig at den koselige gamle damen i oppgangen bortenfor er fra en annen planet. Hun trenger ikke være ond av den grunn, men det er kanskje på tide å holde ett bedre øye med henne. Onde romvesener er svært sjeldent skiltet.

Er han en trollmann med suspekte venner?

Virker naboen som verdens snilleste trollmann, hvit i skjegget og all ting, men du føler allikevel det er noe som skurrer? I noen tilfeller kan det være at naboen er mer lik Saruman enn Gandalf, og da er det kanskje på tide å pakke sekken. Når det kommer til trollmenn er det ikke alltid like lett å se (i motsetning til hekser, hvor de gjerne enten er gal eller har vorte på nesen), men ett av tegnene kan rett og slett være at du ikke liker vennene deres. Så har din nabo langt skjegg, går med en forvokst stokk, foretrekker kapper i lyse farger, og har venner du ikke ville møtt på alene i en mørk bakgate, så er det nok på tide å bli litt bekymret.

Sniker helter i buskene?

Hvis du ser helter snike rundt i buskene, så er det stor sannsynlighet for at noen i nabolaget ikke har rent mel i posen. Nå er det selvfølgelig en gang slik at ikke alle helter løper rundt i kostyme som en superhelt, og neon-skilt over hodet opererer de aller færreste med, så det kan til tider være vanskelig å vite. Men som en tommerfinger-regel, hvis de som sniker i buskene også redder katter fra trær og hjelper gamle damer over veien, så er det stor sannsynlighet for at de ikke er onde. Med mindre de er veldig utspekulert da.

Er naboen Voldemort?

Røm landet, og kryss fingrene for at tenåringer med tryllestaver tar seg av problemet. Hvis alt annet feiler, haik med første og beste romskip som kommer fordi.

Du hører Med Gandalf til Galaksen hver tirsdag kl 12:00.

Anbefalte artikler