Raptus 2013

This content has been archived. It may no longer be relevant

Raptus har siden starten i 1996  blitt holdt i Bergen, og i år blir festivalen holdt på Litteraturhuset i Bergen. Hovedfokus ligger på tegneserier og serieskapere, men de siste årene har det også blitt avholdt en cosplay-konkurranse. Lokale Raptus går i år fra 12.-15.september.

Satser på bransjens kvinnestemmer

Raptusfestivalen har alltid forsøkt å tiltrekke begge kjønn, men i år har det definitivt blitt satset mer på kvinnestemmen. Dette betyr ikke at menn ikke kan ha det fantastisk kult på festivalen, det betyr heller at det blant gjestene som kommer står mange kvinnenavn. Blant annet kommer den irske erotikkforfatteren Evie Blake, tegneserieforfatteren Gail Simone (Secret Six, Batgirl, Wonder Woman), og den respekterte kinesiske serieskaperen Yishan Li.Foto av Karina Sterzel

Det er gratis adgang på Raptusfestivalen hele helgen, og Førtito vil som alltid være der.

Toppfoto: Synne Larsen

Anbefalte artikler