Radiotryne: August

This content has been archived. It may no longer be relevant

Norges største studentradio er allerede i gang med høstens semester. Små og store forandringer er gjort i løpet av sommeren, men noen ting gjentar seg år etter år: vi trenger nye, engasjerte og dyktige medarbeidere.

Om du er av denne typen lurer du kanskje på hvordan livet som et radiotryne egentlig utarter seg? Vel, hils på August!

Livet som radiotryne

Du har blitt et kjent og kjært fjes i radioens lokaler, August. Hvor lenge har du jobbet i Studentradioen nå?

– Det nærmer seg vel to år.

Og det føles som…?

– Det føles vel som to år. Jeg burde vel egentlig sagt at tiden flyr, men jeg er ikke typen som sier slikt. Tid er tid.

La oss bevege oss litt i tiden da. Hvordan ble du en del av Studentradioen?

– Jeg ble anbefalt det av en venninne og fant ut at jeg hadde kapasitet til å gjøre mer enn bare å studere. Jeg ble med og valgte programmet Utenriksmagasinet MIR fordi det komplimenterte studiene mine godt og fordi jeg har en interesse for utenrikspolitikk. Å bli med i radioen tror jeg har vært en veldig nyttig erfaring for meg.

Svært få som begynner i studentradio har direkte radio-erfaring. For mange kan nok det virke litt skummelt. Er det noe du synes har vært spesielt utfordrende? 

– Jeg er ikke så flink til å styre teknikken, men det er jo det som er så fint med studentradio: selv om vi er en seriøs medieorganisasjon så er det et stort rom for kreativitet, lek og for å feile. Her kan du prøve nye ting, og om det ikke gikk helt som du hadde sett for deg så får du konstruktiv kritikk og det er god stemning.

– Som student tror jeg også du vinner mye på å være med i Studentradioen. Jeg studerer  sammenliknende politikk og for meg har det vært et veldig faglig løft å få jobbe i et utenriksmagasin. Jeg lærer å formidle faget mitt og jeg tvinges til å gjøre det forståelig for andre.

Utenriksmagasinet MIR

Hvordan er det å jobbe i et av radioens mer seriøse programmer, Utenriksmagasinet MIR?

– Gjennom å være et magasin har vi en stor frihet til å kunne velge nye og aktuelle problemstillinger hver uke – det er veldig kjekt. Vår utfordring blir ofte å kunne legge til rette for  at det ikke skal bli et sært og internt program for spesielt interesserte.

Hvilke grep er det du benytter deg av for å gjøre tungt innholdet mer lyttervennlig?

– Vel, uten at dette skal bli alt for pinlig… Jeg tar meg jo selv i å prøve å være morsom. Som oftest faller det igjennom, men noen ganger får jeg det til. Selv har jeg det mest gøy når jeg klare å formidle innholdet på en enkel og forståelig måte – det er jo en kunst i seg selv.

Mange er  nok redde for at utenomfaglige aktiviteter kan gå ut over studiene, spesielt med tanke på tidsbruk. Hvor mye tid bruker du på radio i løpet av en uke?

– En uke kan jeg sitte 5-6 timer på en dag bare for å gjøre ferdig et innslag. Andre uker sprer jeg det litt mer ut over dagene. Jeg pleier ikke regne i tid, men jeg ser på hva jeg får gjort. Som regel får jeg gjort alt det jeg vil. Deretter avsluttes radiouken for MIR med en sending på fredagen. Om ikke alle kan være med på live-sendingen spiller vi det inn i forkant, men som regel er vi live. Igjen, tid er tid, og for mitt vedkommende finner jeg alltid nok.

Tips til nye

Har du noen gode tips til nye radiotryner?

 

– Nå tar jeg på meg visdomshatten. Tips nummer én: vær initiativrik og utfordre deg selv. Nummer to: finn en stil. Eller, stil er ikke nødvendigvis riktig ord, men finn deg selv i en måte å jobbe på som du trives med. Når du gjør det vil andre merke at du liker det du gjør og da smitter den gleden over på andre. Både de du jobber med men også de som lytter på. Lytter til? Hører på.

Har du funnet deg selv på radio?

– På mitt beste: litt.

Hva har radioen gitt deg?

– Jeg opplever at jeg har blitt litt bedre på å atrikulere meg. Oi, la meg uttale det igjen: Artikulere meg. Litt pinlig at jeg ikke helt klarte å artikulere det så godt. Ignorer det, jeg tror nok jeg har blitt bedre. I tillegg til det har den sosiale gevinsten også vært stor. Folkene er veldig hyggelig og utrolig kreative, så her har jeg fått mye igjen både faglig og sosialt.

Ønsker du også å finne deg selv på radio? Møt gjerne opp på vårt infomøte 22.08 eller send inn din søknad på nett.

Anbefalte artikler