Bullet to the Head

This content has been archived. It may no longer be relevant

Historien Bullet to the Head er en amerikansk actionfilm fra 2012. Filmen er regissert av Walter Hill og basert på Alexis Nolent franske tegneserieroman Du Plomb Dans La Tete. Dette er altså en actionfilm med stor A, stor C, stor T, stor I osv.

Selveste Sylvester Stallone har hovedrollen som leiemorderen Jimmy Bobo. Han spiller sammen med Sung Kang, som er kjent fra Fast and Furious. Sung Kang spiller etterforskeren Taylor Kwon i denne macho-filmen. Bobo og Kwons veier møtes når begge er ute etter samme forbrytere.

Vi kan skildre det slik: Lovens lange arm møter ”this is how we do it on the streets”.

Funker det?

Det første positive som slår meg er skuespillerne. En hardbarka actionfilm som dette trenger ofte gode skuespillere for å gi den mer å gå på enn bare effekter. Kjente navn som, Christian Slater og Adewale Akinnuoye-Agbaje (fra den første Jasen Bourne-filmen) er med på å gi Bullet to the Head mer tyngde. Men det jeg virkelig elsker med denne nokså vanlige actionfilmen, er at for en gang skyld så jobber purken og forbryteren i lag for å oppnå samme mål. Det gjør at Stallone og Kang får et slags elsk/hat-forhold til hverandre, noe som også legger opp til en god dose Stallone-humor. Dette er en humor som er viktig for denne type filmer. Forøvrig en humor som jeg gjerne skulle sett mer av.

Jeg har sett slike filmer før, og for å være helt ærlig begynner jeg å bli lei. Ja, jeg vet at Bullet to the Head skal være en slags “tribute” til gamle actionfilmer, men i 2013 blir dette for kjedelig. Handlingen er altfor forutsigbar og jeg savner ting jeg ikke har sett før. Ergo, når man går for å se en slik type actionfilm, som man ofte har sett før, så er det normalt å forvente mer!

Jeg har ikke noe imot hjernedøde actionfilmer som jeg kan lene meg tilbake å nyte, men i Bullet to the Head er manuset for dårlig. Tro det eller ei, et godt manus i en actionfilm er nødvendig. Jeg liker ikke at filmen bare skal leve på actioneffektene. Noe som også går igjen i slike filmer er profesjonaliteten. Hvorfor lærer de aldri av filmer som Mr. and Mrs. Smith, Leon eller SWAT? Proffe actionscener utført realistisk gjør filmen bedre! Sånn er det bare.

Ja, det er god gammeldags action, og eldre målgrupper kan glede seg. Men for min del har jeg sett nok av dette, jeg trenger noe nytt.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=RDiaXZiIJOQ&w=700&h=467]

Du kan høre Kinosyndromet-sendinger  hver torsdag fra kl. 11 – 12.00, eller du kan laste ned podcasts – da kan du høre på oss på bussen, på vei til jobben, på lesesalen, i sengen, mens du lager mat, i dusjen, i bilen – ja, overalt!

 

Anbefalte artikler