Bare et bånd?

This content has been archived. It may no longer be relevant

Borealis-festivalen 2013 gikk for seg i Bergen fra 21. Februar til 3. Mars. En av trekkplastrene var den britiske gruppen Langham Research Center, som fremførte bestillingsverket “Eschatology.” Det som fascinerer, er deres tilnærming til lyd.  Gruppen av radiomenn, som ble formet i BBC sine lokaler, sverger til båndopptakere og jobber ikke digitalt, slik vi gjerne forbinder med elektronisk musikk. Dette er snakk om “musique concrète” – som skaper ny musikk ut av foreldet elektronisk utstyr, med de mest moderne digitale verktøy. Gruppen ble grunnlagt i 2003.

Hør Langham fortelle om konkret musikk her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/04/Langham-fil.mp3]

Se video med Langham her:

[vimeo 59864306 w=640 h=360]

Du som aldri kunne tenke deg å høre på klassisk musikk  – hør på Klassisk avsporing! Programmet går på Studentradioen i Bergen, kl. 13.00 på tirsdager.

Anbefalte artikler