En ny dag for gamle helter

This content has been archived. It may no longer be relevant

Mye spalteplass har den siste tiden blitt viet David Bowie og hans overraskende nye plate The Next Day. Noe annet er ikke å forvente når en av de mest innflytelsesrike artistene i pop- og rockhistorien slipper sin første plate på ti år. Den fortreffelige, Berlin-nostalgiske balladen “Where Are We Now?” ble sluppet på Bowies 66. fødselsdag, og resten av The Next Day skuffer heller ikke.

Bowies tidvise “partner in crime” fra glansdagene på 1970-tallet, Iggy Pop, gjør også et aldri så lite comeback i disse dager. Sammen med gutta i The Stooges slipper han snart sitt første album på seks år, og alle hjerter gleder seg. Førstesingelen “Burn” låter svært lovende i våre ører.

90-tallet vender tilbake

De var unge og overmodige, de toppet hitlistene, skapte overskrifter i avisene, og ble hyllet av kritikerne.

Britpop fremstår idag som den ultimate 1990-tallsmusikken, og mange av bandene er nå tilbake med nytt materiale.

Blur gav i fjor ut den vakre Under The Westway, Suede gir ut albumet Bloodsports i april, og Pulp kommer nok til å fylle dansegulv med den fengende og småsleazy James Murphy-produserte perlen “After You”.

Som om ikke dette var nok er My Bloody Valentine tilbake med sitt karakteristiske, massive lydbilde på en mildt sagt etterlengtet oppfølger til klassikeren Loveless fra 1991. Eargasm får en ny dimensjon.

Ekkolodd albumdebuterer

Øyvind og Kim fra Ekkolodd gjestet Studentradioen og Plutopop denne uken.  Sjekk ut ukens sending for å høre hva guttene hadde å fortelle om plateselskapet Klangkollektivet, spilling på by:Larm og naturligvis deres debutalbum Det bruse forbi me, som slippes digitalt og på vinyl fredag, 22. mars.

Ukens sending:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Plutopop-avvikling-14.03..mp3]

Spilleliste:

David Bowie – The Next Day
Iggy and The Stooges – Burn
Ekkolodd – Perler
My Bloody Valentine – She Found Now
Pulp – After You
Blur – Under The Westway
Suede – It Starts And Ends With You

Anbefalte artikler