Slik bør du oppføre deg alene

This content has been archived. It may no longer be relevant

Studier har vist at mennesker ofte oppfører seg mindre dannet hvis de er alene. Dette kan resultere i både uhemmet promping, samt økt selvstimulering av eget kjønnsorgan. Brorparten av Norges befolkning begår disse handlingene én eller flere ganger om dagen, viser nyere forskning. Hva skyldes egentlig dette?

PSYK-100 student, Anders M4geli, fersk med en ny rapport med tittelen “Ikke lukt på fingeren din etter du har bæsja”, har undersøkt dette fenomenet nærmere.

– Jeg har hentet informasjon gjennom kvantitative undersøkelser på Humaniora-biblioteket. Resultatene var mildt sagt oppsiktsvekkende.

Årsak

I M4gelis rapport, gikk han metodisk fram for å kartlegge årsakene bak denne vanvittige atferden. Det viser seg at mangel på sosial stimuli fra andre mennesker, gjør at sosialiseringsprosessene forsvinner iløpet av et øyeblikk.

– Freud mente at slike atferdstrekk allerede gjør seg gjeldende i barndommen, og at det bare blir verre med alderen.

M4geli peker på foreldrenes rolle som avgjørende for hvor ekkel oppførsel de utviser når de er alene.

Både omsorgssvikt, samt overbeskyttende foreldre gir klare utslag i barnets senere næstiness.

Virkning

M4geli sier at slik atferd kan få enorme konsekvenser for dine mellom-menneskelige relasjoner, samt eget selvbilde.

– Undersøkelsene mine viser at folk som lukter på sine egne promper, ofte sliter mer enn andre i sosiale sammenhenger. Flere får etterhvert problemer med å skille mellom alenetid og fellestid med familien på fredagskveldene.

Intervjuobjektene, som ble fulgt over en periode på to dager, viste allerede etter den første timen mangel på innsikt i deres egen utagerende atferd. Deres sosiale filter ble visket bort, og erstattet av en sterk tro på å leve livet etter prinsippet #nofilter.

Slik kan du forandre deg

Rapportens avslutning inneholder tre steg for hvordan du kan bli kvitt trangen til å lukte på fingeren din etter du har bæsja. M4geli uttaler at han har tro på denne kognitive framgangsmåten for å få bort med de økende problemene.

– Listen min, som jeg har kalt “the three steps of self-realization” , grunner i min egen tolkning av rehabiliteringsmodellen brukt i statene for amfetaminmisbrukere.

The three steps of self-realization:

1. Ikke tørk deg etter du har bæsjet. Da vil ikke lukten smitte over fra dopapiret og over til hendene dine.

2. Hvis du kjenner en sterk trang til å onanere, ring istedet en venninne/prostituert, og be umiddelbart om en håndtralle.

3. Vær deg selv 110 %.

M4geli advarer mot å følge disse stegene i perioder lengre enn ti minutter.

Følg disse stegene nå, å bli et nytt og bedre menneske.

Hver torsdag fra 10-11, blir hvetebryggets sødme overført til radiobølger. Ta en pause fra lesingen, slapp av og ta deg en kald halv med gutta i PØBB. Det har du fortjent.

Hør ukas sendingen her:

     

     

    Anbefalte artikler