This content has been archived. It may no longer be relevant

Er du en av dem som har langrennsskiene liggende under senga sammen med gode intensjoner om å tyne det meste ut av vinteren? Skisesongen er ennå ikke over! Værgudene har spilt på lag den siste måneden og det er fortsatt mulig å boltre seg i sentrumsnære lysløyper som bare ligger og venter på Fløyen. Finn frem termosen og appelsinene, rensk av påskeklisteret fra i fjor og hopp på Fløibanen (eventuelt kan du jo gå opp fløysvingene om 40 kroner per vei skulle bli i  meste laget for et stakkars studentbudsjett). Løypene er belyst til kl. 22.00 hvis en skulle være for sent ute til å rekke dagslyset.

 

Utenfor Bergen

Skulle du ha lyst på en litt lenger ekspedisjon og noen flere cm med snø er det mange muligheter både til topptur og løypegåing rett utenfor Bergen. På Totland finnes det over 10 km med preparerte løyper, hvor det nå meldes om ”jevnt over fine forhold”. En kan komme seg hit ved hjelp av bybanen til Nesttun, og så med buss nr. 71 videre til Riple snuplass. Et annet alternativ er Gullbotn som en kan komme seg til med buss i retning Hardanger.

 

Oppdateringer om føre

Som kjent er Bergensværet av det ustabile slaget, så er du i tvil om dette innlegget er utdatert, er det mulig å ringe 55336800/3 for seneste rapport fra Fløyen.  Ellers er ”Skiføret i Bergen” (http://skifore-bergen.origo.no/?ref=checkpoint) en gullgruve av oppdateringer for de som lurer på om det beste stedet for skitur. Et sjakktrekk er også å like siden på facebook. Eventuelt kan du også se ut av vinduet.

 

God tur!

Anbefalte artikler