Europa, erosjon, erindring

En kulturell reise i fotsporene til forfatter W. G. Sebald og hans bok Austerlitz.

W. G. Sebald var ein tyskspråkleg, britiskbasert forfattar og akademikar, fødd i Tyskland i 1944, på tampen av andre verdskrig. Sebalds forfatterskap er prega av det historiske landskapet han vaks opp i. Særleg i hans siste roman «Austerlitz», ruvar Holocaust som den fortrengde sanning etterkrigstidas Tyskland ikkje maktar å ta innover seg.

PROSJEKTET
Gjennom 14 dagar reiser Sunniva Rebbestad og Magnus Romslo Lindvik med tog til London, Antwerpen, Paris, Marienbad, Praha og Terezin i Tsjekkia. I kvar by besøker vi gater, kafear, parkar, bibliotek, fangeleirar, minnemerke og storslegne byggverk som Sebald syner oss i romanen.

Korleis samsvarar vår lesing av romanen med verda der ute? Korleis samsvarar våre minne med dei dokumenta som ligg begravd i kontinetets tallause byråkrati og arkivskap?

Ellers finner du mer info om episodene her: https://srib.no/2013/09/27/radiodokumentar-europa-erosjon-erindring-2/

Kabul Rock City – It’s what people do

200842498 copy

Studentradiomedarbeider Knut Gigstad dro ned til Kabul for å dokumentere Afghanistans eneste alternative musikk og kunst festival, Sound Central.

Her møtte han folkene som arrangerer festivalen og musikerne som spiller der. Ferden går mellom forskjellige lokasjoner i Kabul, også utenfor den sterkt bevoktede “grønne sone”.

Fra Sound Central hovedkvarteret til klubben The International Club og et kunstnerisk samlingssted som går under det forvirrende navnet The Venue. Hvordan organiseres en festival i hovedstaden til et krigsherjet land og hvordan er det å være musiker der? Dette er spørsmålene som blir besvart i den første delen av denne dokumentar.

Hør hele dokumentaren her: