Ukens anbefaling: Couscous med aubergine og squash

This content has been archived. It may no longer be relevant

Emma Lier var denne uken gjesteprogramleder i Ettersmak og hadde med seg en av sine personlige favoritter når det kommer til lynraske, enkle middagsretter.

– Dette er en veldig enkel rett som jeg har funnet ut av nå som jeg har flyttet for meg selv. Det er egentlig bare en miks av alle grønnsakene jeg liker og couscous. I motsetning til ris er couscousen utrolig rask å lage, og det gjør retten til en perfekt, enkel middag.

Dette trenger du

  • Aubergine
  • Løk (Velg gul eller rød etter egen smak)
  • Squash
  • 3-4 champignoner (eller annen sopp)
  • 1 boks hakkede tomater
  • Chili eller chilipulver og finhakket hvitløk etter egen smak
  • 150 g couscous
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Slik gjør du 

  1. Kutt opp løk, aubergine, squash og sopp (egentlig hvilken som helst, jeg bruker champignon).
  2. Lag couscous som anvist på pakken med olivenolje, salt og smør.
  3. Stek grønnsakene med salt og pepper, men begynn med å steke auberginen da den trenger litt lengre tid på å bli ordentlig myk og god.
  4. Ha en boks med hakkede tomater over grønnsaken og la det surre sammen med grønnsakene. Ha også i chilien og hvitløken.
  5. Bland inn couscousen med grønnsaksblandingen. Da er du egentlig i mål.
  6. Topp gjerne med fetaost. Om du har andre ønsker passer det også fint med stekt, hvit fisk eller kylling til retten.

Lykke til!

Siste podcaster

    Anbefalte artikler