Overraskelseslaget KFUM Oslo felt av VAR: – En feig avgjørelse!

Brann hadde ikke vunnet på nesten en måned da overraskelseslaget KFUM-kameratene Oslo kom på besøk onsdag 18. september. Så skulle omdiskuterte VAR komme med en hjelpende hånd.

Tekst og foto: Simon Harbo

– Jeg synes det er dårlig dømt av dommeren!

En tydelig frustrert Haitam Aleesami møter Studentradioen etter kampen som til slutt endte 2-0 til hjemmelaget. I det 80. minutt ropte hele Bergen på straffe, før Bård Finne sekunder senere skyter i stanga.

Reprisen viser KFUM-spiller Aleesami holde i trøya på Branns Aune Heggebø, som får VAR til å be dommer Svein Tore Sinnes se på situasjonen på nytt. Etter sjekken valgte han å dømme straffe likevel, som Niklas Castro satte sikkert i mål.

– Han har dømt fordel. Skal man bli dobbelt bestraffet da? Du får fordelen, men hvis du ikke setter den i mål så skal du få en sjanse til? Jeg synes også det er veldig billig dømt.

– Mener du rett og slett at det er VAR som skyter skudd i leggene deres i dag?

– Både VAR og mangel på sterk personlighet av dommeren som ikke står på sitt.

Den tidligere landslagsspilleren fikk i samme situasjon sitt andre gule kort for kvelden og dermed marsjordre med cirka 10 minutter igjen å spille.

Med et høystående “Kåffa” jagende etter utligning, åpnet det seg store kontringsrom for hjemmelaget. Langt inne i overtiden fikk bergenserne uttelling etter at Sander Kartum satte inn sin fjerde scoring for sesongen.

Høytflyvende Brannkaptein

Felix Horn Myhre

Akkurat nå er det gøy!

En som var i et betydelig bedre humør var dagens kaptein i rødt.

Felix Horn Myhre har hatt noen innholdsrike uker på fotballbanen. Fra landslagsdebut, til scoring i påfølgende kamp mot Østerrike og nå lede sitt Brann i kveldens kamp.

Jeg har vært gjennom mye i det siste. Jeg har fått mange erfaringer og opplevelser som har vært kule. Så kan ting snu fort.

Den ferske landslagspilleren var tydelig lettet over å ha fått uttelling mot slutten av kampen. I en svært jevn kamp om plasseringen bak Bodø/Glimt kom seieren godt med inn mot kampen mot nordlendingene. Den endte med 4-1 seier for Brann.

Vi har ikke spilt så bra de siste fire kampene. Det har vært mye negativt, dårlige prestasjoner og dårlige kamper. Jeg håper at dette kan bli forløsende og at vi kan ta med oss litt selvtillit inn mot høsten.

Høyreback Eivind Helland var også godt fornøyd etter kampslutt.

Eivind Helland

Jeg synes det er en fortjent seier. Vi sliter de ut og jobber veldig hardt. Så får vi etter hvert betaling for slitet.

Bergenserne startet kampen best, men utover første omgang kom KFUM mer og mer inn i sitt spill.

Hjemmefansen tror Bård Finne har sendt dem til himmels etter 3 minutter, men blir avblåst for offside.

Brann hadde de fleste av de få sjansene før pausen, men Kåffa stod for den desidert største.

Rett før pause bommer bortelagets toppscorer Johannes Hummelvoll-Nuñez på mål fra snaue 7 meter. Spissen sov neppe godt etter kjempemissen.

Andre omgang fortsatte der den første slapp. Hjemmelaget presset på, men KFUM, i sine blå bortedrakter, stod i mot.

Etter hvert ble det tydeligere hvilket lag som virket fornøyd med uavgjort, og hvem som ville vinne. Brannfansen var lite imponert over bortelagets tilsynelatende drøying, men det stoppet ikke de røde fra å vinne sin første kamp siden hjemmeseieren mot FC Astana.

Eliteseriens askeladd

Sett bort fra tapet har KFUM imponert stort i årets Eliteserie.

“Bydelslaget” fra Ekeberg i Oslo, som også er en del av YMCA, fikk internasjonal oppmerksomhet da de rykket opp til Norges øverste nivå. KFUM-kameratene ble også selve symbolet på hvor dårlig mange mente nivået på elitefotballen i Oslo befant seg på.

Med en hjemmebane mest kjent for Norway Cup og garderober på andre siden av veien ble de av mange spådd som en klar nedrykkskandidat.

Når vi snart skriver oktober 2024 viser tabellen en helt annen situasjon. Kåffa har etablert seg på en respektabel syvendeplass.

Aleesami forklarer hvorfor han tror KFUM har motbevist flere av kritikerne.

Folk har vært på jobb. Alt fra folk som jobber rundt A-laget, støtteapparat, trenerteam og ikke minst spillerne. Alt rundt klubben ønsker å utvikle seg og ta steg.

Jeg synes vi har hevda oss i Eliteserien, spilt to tredjedeler og plukket 29 poeng. I forkant av sesongen var det mange fotballeksperter som meldte at vi kom til å ta maks 15 poeng.

Og det er ikke bare på banen det ser lyst ut for Oslolaget. Om noen år skal en helt ny bane stå klar på Ekeberg. KFUM familiearena skal etter planen være ferdig i løpet av 2026.