Møt Studentradioen i Bergens nye redaktører

Med rekordmange søkere er våre redaktører godt i gang med intervjuer for dette semesteret. Det er derfor på høy tid å presentere årets redaktører i Studentradioen i Bergen.

Denne høsten har Studentradioen i Bergen fått over 130 søkere. Det er nesten en femti prosent økning fra året før, dette tross en enda kortere søknadsperiode i år. Ansvarlig redaktør, Sofie Larsen Nesdal er strålende fornøyd med årets søkertall.

– Vi er svært fornøyde og nesten litt overrasket over hvor mange som har søkt i år, sier Nesdal.

Spesielt med årets søkere er at mange førsteårsstudenter har søkt seg inn i radioen.

– Det er gøy å se at flere unge vil lage radio og interesserer seg for feltet, sier Nesdal.

Nå har Nesdal og hennes redaktører en stor jobb foran seg.

– Det er en stor kabal vi nå har foran oss, men vi gleder oss masse til å snart ønske alle våre nye medlemmer velkomne til verdens beste studentorganisasjon.

Ansvarlig redaktør Sofie Larsen NEsdal

Sofie Larsen Nesdal (24), ansvarlig redaktør

24 år gamle Sofie Larsen Nesdal fra Drøbak går inn i sitt andre år som ansvarlig redaktør for Studentradioen i Bergen.

– Jeg ønsker å fortsette som ansvarlig redaktør fordi jeg elsker Studentradioen i Bergen! Det er ingenting som gjør meg stoltere enn å se medlemmene våre vokse og utvikle seg til å bli gode på radio, sier Nesdal

Nesdal startet sin karriere i Studentradioens morgenprogram Studentmorgen. Etter hvert startet hun også sitt eget program, kalt På(d) Moten, som snakker om motebildet i Bergen og internasjonalt. Nesdal har også vært produsent for Studentmorgen og musikkprogrammet Crossfade.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

Før hun høsten 2023 ble ansatt som ansvarlig redaktør, var Nesdal PR- og kommunikasjonsansvarlig i Studentradioen i Bergen.

– Siden jeg er så glad i Studentradioen så ønsker jeg å gi radiogleden videre til nye unge radiotalenter. Jeg følte meg heller ikke ferdig som ansvarlig redaktør etter ett år, og vil gjerne være med på å videreutvikle organisasjonen vår og gjøre verdens beste studentorganisasjon enda bedre!

Fra før har Nesdal en bachelor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen. Denne høsten begynte hun imidlertid på en bachelor i journalistikk, også ved UiB.

Hannah Emilie Bøthun (23), nettredaktør

23 år gamle Hannah Emilie Bøthun fra Hop i Bergen fortsetter i sin rolle som Studentradioens nettredaktør, en rolle hun gikk inn i forrige høst etter flere år som medlem i nettredaksjonen.

Bøthun forteller at nettredaksjonen tidligere har hatt litt lavere status i Studentradioen, noe hun ønsket å gjøre noe med. Derfor har hun takket ja til et år til som redaktør i Studentradioen.

– Jeg har hatt et ønske om å gjøre nettredaksjonen mer synlig i radioen, og vise at det også er gøy og viktig å skrive nettsaker, forteller hun.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

Som nettredaktør har Bøthun ansvaret for Studentradioens nettside srib.no og sakene som publiseres der. Hun leder en liten gruppe skribenter som bistår Studentradioens medlemmer når det kommer til å skrive nettsaker, lese korrektur og passe på at alt går riktig og ryddig for seg på srib.no.
Bøthun har en bachelor i journalistikk fra Universitetet i Bergen, og er allerede godt i gang med sin andre bachelor i informasjonsvitenskap.

– Å være nettredaktør er en god erfaring å ha med seg videre inn i min karriere som journalist, forteller hun.

Bøthun har tilhørt nettredaksjonen siden høsten 2021. I tillegg har hun vært en aktiv bidragsyter i Studentradioens PR-gruppe, der hun blant annet har bidratt med ferdigheter innen grafisk design og fotografi.

Gaute Laeskogen (24), nyhet- og samfunnsredaktør

Gaute Laeskogen har tatt over som Studentradioens nyhets- og samfunnsredaktør, en av radioens største redaksjoner.

24-åringen fra Kapp på Toten tar for tiden en bachelor i europastudier. Ved siden av studiene har han vært et aktivt medlem både på og av lufta.

– Jeg har tidligere vært med i TimeOut, et panelprogram om sport. Jeg har også vært produsent for det prisvinnende programmet Kollokvien. Forrige semester var jeg også med på å starte opp Skrifteboksen, et sketsjeprogram for de med mindreverdighetskomplekser, forteller han om tiden sin i Studentradioen.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

Ved siden av redaktørjobben fortsetter Laeskogen i det sistnevnte programmet som en av fire faste medlemmer.

Selv har Laeskogen en helt spesiell grunn til å ta på seg redaktørvervet.

– Jeg ville bli redaktør for å få sommerjobb i Oppland Arbeiderblad sommeren 2025, sier han med glimt i øyet, men legger raskt til:

– Og fordi det er fint å kunne arbeide med å utvikle Studentradioen videre, og inn i den moderne mediesfæren. Det var også et naturlig steg videre for meg, siden jeg er medieengasjert og ville lære mer om redaksjonelle vurderinger.

Vilde Havn (21), aktualitetsredaktør

Vilde Havn er en av flere bergensere i årets redaktørgruppe. 21-åringen fra Lagunen er nå på sitt andre år på en bachelor i medier og kommunikasjon ved Universitetet i Bergen.

Havn er Studentradioens aktualitetsredaktør, redaksjonen hun selv startet i for et år siden.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

– Jeg begynte i radioen høsten 2023 i programmet Studentmorgen tirsdag og har også vært produsent for Studentmorgen onsdag. I år er jeg så heldig at jeg skal få lov til å være aktualitetsredaktør, som er redaksjonen Studentmorgen tilhører, forteller hun.

Nå gleder Havn seg til å ta fatt på den nye rollen som redaktør.

– Jeg ville bli redaktør fordi jeg syntes det virket som en spennende utfordring! Jeg har lyst til å bidra til det gode miljøet i radioen, som jeg ble møtt med da jeg ble med. Samtidig vil jeg bidra til at vi fortsetter å lage god radio hos oss, sier hun.

Benedikte Sørensen Hertzenberg (25), kulturredaktør

Kulturredaktør Benedikte Sørensen Hertzenberg har tatt over redaktørvervet for sin tidligere redaksjon. Inntil nylig var Hertzenberg å høre på Studentradioen som eneste kvinne i programmet Spillmagasinet, der hun har tatt et oppgjør med den mannsdominerende kulturen i spillverdenen.

25-åringen fra Fredrikstad flyttet til Bergen for fire år siden for å studere. Siden den gang har hun fullført en bachelor i interiørarkitektur og møbeldesign, i tillegg til et årsstudium i medier og kommunikasjon. Nå er den ferske kulturredaktøren på sin andre bachelorgrad, denne gangen i kunstig intelligens.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

I likhet med flere av sine redaktørkolleger i Studentradioen, har Hertzenberg også hatt flere roller i Studentradioen. I tillegg til å være fast medlem i Spillmagasinet, har hun vært produsent for politikkprogrammet Bakrommet, og har bidratt i radioens egen PR-gruppe.

– Hvorfor ville du bli redaktør?

– Jeg ville bli redaktør fordi det virket som det naturlige neste steget. Jeg trives i roller med oversikt over helheten og ønsket å lede en redaksjon jeg har lidenskap og hjerterom for. Jeg er veldig glad i folka i radioen, og er opptatt av å lage god radio for nysgjerrige lyttere, svarer Hertzenberg.

Lars Skår Johannessen (23), musikkredaktør

Lars Skår Johannessen har i likhet med Bøthun og Havn sitt opphav i Bergen, nærmere bestemt Nesttun.

– Per dags dato er jeg student på masterprogrammet i sosiologi, men jeg har også tatt foten innenfor statsvitenskap.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

Johannessen har de siste to årene tilhørt musikkprogrammet Trigger, som bestemmer musikken Studentradioen setter på sin spilleliste på liveradio. I tillegg har han vært produsent for programmet Verdensmusikkrommet og hatt styreverv i Stiftelsen Studentradioen i Bergen.

Denne høsten tok Johannessen steget videre som redaktør for musikkredaksjonen. Men det er ikke første gang vi ser han i rollen, i fjor var var han konstituert musikkredaktør da den daværende musikkredaktøren var ute i praksis. Samtidig fortsetter han med sitt eget program Alternativ mat, som han gjør sammen med Inga Connelly.

– Før jeg ble redaktør, hadde jeg vurdert det lenge da jeg liker å ta mer del i det jeg engasjerer meg i. Det er også en fantastisk mulighet til å få litt erfaring i en overordnet redaksjonell stilling, sier han og legger til:

– Jeg er veldig glad i Studentradioen og er glad for å ha fått muligheten til å kunne delta ytterligere.

Tiril Andersen (22), humor- og underholdningsredaktør

Tiril Andersen fra Rykkinn i Bærum er Studentradioen i Bergens nye humor- og underholdningsredaktør. Andersen har nylig startet sitt siste år på bacheloren i journalistikk ved Universitetet i Bergen. Ved siden av studiene har hun vært et aktivt medlem i Studentradioen.

– Opprinnelig er jeg fra Bærum, men for to år siden flyttet jeg til Bergen for å studere – kort tid etter ble jeg med i Studentradioen, sier Andersen.

– Siden da har jeg vært med i musikkprogrammet Plutopop, hvor jeg også har hatt rollen som programsjef, fortsetter hun.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

Andersen har, i likhet med flere av årets redaktører, vært innom rollen som produsent. Det er programmene Studentmorgen og På(d) moten, som det siste året har hatt Andersen som produsent.

Nå tar 22-åringen fra Bærum skrittet videre inn i redaktørrollen.

– Jeg ønsket å bli redaktør fordi jeg har hatt det fantastisk her i Studentradioen, og jeg vil at alle andre skal oppleve det samme. Mitt mål er å bidra til å skape et trygt og hyggelig miljø hvor alle kan føle seg hjemme, samtidig som vi utvikler radioen og lager enda bedre innhold sammen, sier hun.

Isac Bartvik Jørgensen (23), fagansvarlig

Isac Bartvik Jørgensen, som har vokst opp i Eidsvoll, har gått inn i en helt ny stilling som fagansvarlig i Studentradioen i Bergen.

– Som fagansvarlig er jeg, overraskende nok, ansvarlig for fag i Studentradioen. Jeg jobber tett sammen med ansvarlig redaktør for at innholdet som lages, holder en viss kvalitet og følger god presseskikk, sier 23-åringen.

Stillingen ble opprettet slik at ansvarlig redaktør skal få mer tid til å være sjef, mens fagansvarlig har overskudd til å følge opp ting over tid.

– Jeg er med andre ord Studentradioens svar på en statssekretær. Så nærmere en assistentjobb kommer man ikke uten å være assistent, sier Jørgensen.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

Denne våren leverte Jørgensen sin bacheloroppgave i journalistikk ved Universitetet i Bergen. Nå er han student ved Universitetet i Bergen sitt masterprogram i medier og kommunikasjon.

– Jeg har nylig fullført en bachelorgrad i journalistikk, og har ikke store ambisjoner om å klatre oppover på lederstigen med det første. Men å kunne forme en ny stilling var en spennende mulighet jeg ikke kunne si nei til, i hvert fall ikke når man blir spurt flere ganger.

Jørgensen har over flere semestre engasjert seg i Studentradioen, og har tidligere vært programleder i Studentmorgen og Utenriksmagasinet Mir.

– Jeg trivdes godt med å kunne høre min egen stemme på lufta. Samtidig er det spennende å kunne få erfaring med redaksjonell ledelse. Jeg kommer til å jobbe hver dag for at ansvarlig redaktør skal slippe å møte i Pressens Faglige Utvalg, sier han.

Tale Hoel Torkildsen (20), røverradioredaktør

Denne høsten har Tale Hoel Torkildsen tatt steget videre og blitt redaktør for Studentradioens samarbeidsprosjekt med Røverradion, kalt Bergensrøverne. Som redaktør for Bergensrøverne har Torkildsen ansvar for en liten gruppe produsenter som reiser inn til Bergen fengsel for å hjelpe de innsatte med å lage radio.

Foto: Katarina Riquelme Pettersen / Studentradioen i Bergen

– En av grunnene til at jeg valgte å bli røverredaktør, er erfaringen jeg får til jobb. I tillegg ønsker jeg å bidra til radioens fantastiske miljø, sier Torkildsen.

Torkildsen er fra Stavanger og går andreåret på bachelor i journalistikk ved Universitetet i Bergen. I løpet av sin tid i Studentradioen har Torkildsen vært med i morgenprogrammet Studentmorgen, og fikk etter hvert ansvaret som produsent for musikkprogrammet Plutopop. Torkildsen har også erfaring som produsent for Røverradion.

Anbefalte artikler