Konsertanmeldelse: Moyka

Monika Engeseth, også kjent som Moyka er en artist som på kort tid har fått mye oppmerksomhet i musikk-Norge. Hun blir kalt Norges nye store pop-stjerne og det sies at det bare er et tidsspørsmål før hun også vil gjøre det stort i utlandet. Hittil har hennes mest populære sang «Ride» hele 500 000 avspillinger på Spotify. Så når jeg så at hun skulle spille på kvarteret, ble jeg nysgjerrig. Samtidig ville jeg skrive en anmeldelse om en up-and-coming artist fra et outsider-perspektiv, for å gi et så friskt og upartisk bilde som mulig. Dette er både min første konsertanmeldelse og en av de første pop-konsertene jeg har vært på.

Sterkt førsteinntrykk
Konserten kom forholdsvis raskt i gang med bare en kort 20-minutters forsinkelse, akkurat nok til å kjøpe en øl. Når konserten startet så kom energinivået fort opp på topp, noe som ga et godt førsteinntrykk. Moykas dype, rungende stemme og den mørke og mystiske, men samtidig også svært dansbare instrumental-tonen var en solid kombinasjon som umiddelbart gjorde inntrykk på meg.

Harmonisk pop
Fra start til slutt utstrålte Moyka masse energi, og under hele konserten hadde hun god kontakt med publikum. Hun skapte også jevnt over god stemning ved å slå seg løs og danse under instrumental-pausene mellom refrengene. Kanskje det er fordi jeg sjeldent går på pop-konserter at jeg er underernært på dette, men det var veldig forfriskende å se så mye liv på scenen.
Av sangene som ble spilt vil jeg trekke fram ‘Ride’, ‘Circles’ og ‘All The Things we Forgot’, som imidlertid også er noen av hennes hittil største hits. Moyka og det instrumentale harmoniserer spesielt godt i disse sangene. Dette er god fengende pop, som samtidig skiller seg fra mye man har hørt før. Balladen mot slutten av konserten var også en utmerket måte å avrunde konserten på.

Foto: Ingvild Emilie Rannem Hægh

Noe gjentakende
Dessverre var mange av sangene litt for like og litt for gjentakende etter min mening. Flere av refrengene og tonene føltes som de ble spilt altfor mange ganger. Og noen av sangene var så ensartede og like at de bare blendet inn i hverandre. Dette gjaldt spesielt mange av de nye sangene, som enda ikke er blitt publisert. Dette trakk kvaliteten på konserten litt ned.
Men dette var på ingen måte nok til å felle konserten, tvert Imot. Med en fremdragende vokalutførelse, solid scene-presence og med en vel-balansert instrumental var det hele en svært imponerende fremvisning for en så fersk artist. Moyka er på alle måter en svært lovende artist, som jeg tenker det blir spennende å følge med på i årene fremover.

 

Siste podcaster

 • 12.05.2023: Plutopop x Good Evening Europe
  Det er tid for Eurovision! Tradisjonen tro disker Plutopop opp en spesialsending i anledning av vårens vakreste eventyr. Dette året gjør vi det dog med en vri. Dette er nemlig en crossover-sending med Studentradioens Eurovision-program Good Evening Europe! Deres utsendelse Helene blir med Kaja og dobbeltagent Lukas (som er med i begge program) for både å mimre tilbake samt å se fram mot finalen i Liverpool i morgen. Gledelig ESC-høytid, folkens! I studio: Lukas Gonçalves, Kaja Friis Ruud og Helene Knag Produsent: Øyvind Myklatun / Jenny Storesund Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: Vesna - "My Sister's Crown" Cornelia Jakobs - "Hold Me Closer" Hatari - Hatrið mun sigra" Sebastien Tellier - "Divine" The Hardkiss - "Mayak" La Zarra - "Évidemment" Tvorchi - "Heart of Steel" Kärijäa - "Cha Cha Cha" Loreen - "Tattoo" Bobbysocks! - "La det swinge"
 • 05.05.2023: Lukas, Aleksander og Bjørn Tore
  Denne uken har vi vikar i studio! Bjørn Tore byr på papparock, helt bokstavelig talt, mens han, Aleksander og Lukas også diskuterer plagiatanklagene mot Ed Sheeran. I tillegg blir det faste innslag som 'Ukens nyutgivelse' og 'Reisespalten', hvor sistnevnte bringer gutta til Mexico. Dessuten møtes Aleksander og Bjørn Tore til en quiz som står i Eurovisions tegn. Gutta! Sunn og frisk maskulinitet on display i ukens Plutopop-sending! I studio: Lukas Gonçalves, Aleksander Arnor Swensen og Bjørn Tore Lunde Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: Elov & Benny - "BUBBEL PÅ BALKONGEN" Podsoll - "Sjakkmatt" Ed Sheeran - "Curtains" Chet Faker - "Something Like This" Vance Joy - "Riptide" Eslabo Armado, Peso Pluma - "Ella baila sola" Albin Lee Meldau - "Josefin" Kärijää - "Cha Cha Cha" Tobias Rahim, Andreas Odbjerg - "STOR MAND"
 • 28.04.2023: Lukas, Ragnhild og Tiril
  Selv om finværet har tatt slutt fortsetter Plutopop med sine faste fredagssendinger. Vi feirer at helgen er i gang med årets russemusikk g mimrer tilbake til våre egne dager som russ. I tillegg diskuterer vi om James Corden kan ha kidnappet One Direction til sin siste sending med talkshowet The Late Late Show, og om Kamelen kan ha et kommende samarbeid med Post Malone. Til slutt får vi en smakebit av Årets Urørt-artist Michelle Ullestads nye musikk. I studio: Lukas Gonçalves, Ragnhild Kristine Løkken og Tiril Hagen Andersen. Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: UNDERGRUNN - "Klikk" Adele - "Easy On Me" TIX, The Pøssy Project - "STUDIO 23" SOPPGIROBYGGET - "DOMEN 2019" Post Malone - "Chemical" Michelle Ullestad - "La meg ligge" Kesha - "Eat The Acid" ZL Project - "Galleriet 2015" Labrinth - "The Feels"
 • 21.04.2023: Kristian, Aleksander og Kaja
  Da var det fredag igjen, og plutopop feirer finværet i Bergen. Vi oppsummerer spellemann resultatene, og diskuterer Ballinciaga prestasjon. En smakebit av det nye albumet til UNDERGRUNN er også på dagsorden. I reisespalten reiser vi til Sør-Amerika og tar for oss noen større stjerner enn vanlig. Festivalsesongen nærmer seg også med stormskritt, så få med deg Plutopop og deres festival råd! I studio: Kristian Tveter, Aleksander Arnor Swensen og Kaja Friis Ruud Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på uksens sending er som følgende: Karpe - "PAF.no" Ballinciaga - "Beklager" UNDERGRUNN - "Michelin stjerner" Emma Steinbakken - "Delilah" Shakria, Karol G - " TQG" AVGVSTVS - "Italian Smak" Trang fødsel - "Fredag" Gylne tider - "När vi två blir en" Dire Straits - "So Far Away" Odd Nordstoga - "Vårsong"
 • 14.04.2023: Lukas, Aleksander og Kaja
  Vi er tilbake etter en deilig påskeferie! Vi ser nærmere på diskusjonen om manglende kvinnelige nominasjoner på Spelleman og vi diskuterer TikTok-sensasjonen lassesaelvik. I tillegg blir det indonesisk musikk i 'Reisespalten' og vår første installasjon av Hot or Not! Hva vi tenker om boyband, TikTok-remikser og kjendiser som slipper sanger finner du ut her. Bli med på Plutopops musikalske vårrengjøring! I studio: Lukas Gonçalves, Aleksander Swensen og Kaja Friis Ruud Produsent: Øyvind Myklatun Grunnet opphavsrett er musikken ikke med i podcasten. Sanger som ble spilt og snakket om på ukens sending er som følgende: Lars Vaular, Sondre Lerche - "Øynene Lukket" Victoria Nadine - "Nerve" lassesaelvik - "Hawaii" Zara Larsson - "Can't Tame Her" Raim Laode - "Komang" Astrid S - "Fuck Off" The Jacketeers - "Afterski i queill" Aqua - "Barbie Girl"

Anbefalte artikler