Hvorfor elsker vi Star Wars?

Hat, elsk, ung, gammel. Star Wars er nå en 42 år gammel franchise som har fans fordelt blant flere generasjoner. Hva er det som gjør dette universet så magisk og tiltrekkende? Først, det er et univers med fans som har et enormt eierskap. Alle har sin definisjon av hva som er “Star Wars”. Lidenskapen er å ta og føle på dersom du snubler over et nettsamfunn som diskuterer serien. “Ingen hater Star Wars mer enn Star Wars fans”, dette er et kjent sitat om fandommen. Jeg vil derimot si meg uenig i dette. Vi befinner oss nå i den fjerde generasjonen med fans. Hva definerer Star Wars for en 20 åring i forhold til en 40 åring?

Hva definerer Star Wars for en 20 åring i forhold til en 40 åring?

Vi har blodfansene av trilogien fra 70- og 80-tallet som føler magien aldri kan bli gjenskapt, du har millennials som plutselig oppdager at man egentlig burde hate prequel-trilogien og man har en enda yngre garde som kanskje ble introdusert til universet gjennom den animerte serien. Poenget her er at fansen hater ikke nødvendigvis Star Wars, de er lidenskapelig til hva som er “deres Star Wars”. Hva som er Star Wars er en serie med fantastiske eventyr der alle kan finne sin komfortable krok uansett alder….og hvis du er åpen for det så har du et hav med andre historier å grave deg ned i.

Hva er Star Wars for meg? Det er universet i sin helhet. Ja, det er vanskelig å hylle manuset eller regien til filmer som The Phantom Menace, men dersom jeg har lest en bok om en bakgrunns karakter som kanskje viser fjeset sitt i 5 sekunder så tror jeg at dette er et fantastisk levende univers og det fascinerer meg. Star Wars briljerer med verdensbygging. Å grave etter de historiene som blir hintet etter i filmene er virkelig noe som driver meg som en fan.

Jedirådet: en Star Wars podcast

Hvis du vil høre mer om Star Wars fra lidenskapelige nerder hos Studentradioen i Bergen så kan du høre det på podcasten Jedirådet: en Star wars podcast. Vi er å finne på spotify, itunes eller der du finner dine podcaster. Du finner oss også på instagram og facebook.

 

Siste podcaster