Mann (20) så svart da han trente i tropevarme – I BERGEN?

Høstsøndagen er grå og kald i Bergen. Skulle én være heldig å få en pause fra regnet, blir luften utilgivelig tørr. Uten dekke fra de isolerende skyene, daler temperaturen fort i det solen synker ned bak åsene. 

Som alle søndager, vil Jakob og Erik finne på noe. Legge vekk Playstation-kontrollen og krype ut av den varme, lune sengen. Å smyge inn i en badstu i ly fra kulden hadde vært deilig. Samtidig skulle man kanskje trent litt? Gutta er ikke akkurat atleter, men for pokker — skal de virkelig inn på gymmen nå? Jakob peser voldsomt i det han streber opp til tredje etasje i Ulrike Pihls Hus. Erik på sin side har ikke sett tissen sin siden 2016. Misforstå de rett, de er ikke akkurat triste syn der de går rundt på campus. Men en liten oppstramming i de gode love handlesene hadde de ikke hatt vondt av. 

Det går opp et lys for Jakob. Hva hvis man kunne trent OG meditert I en badstu? Alt på en gang!?

 – Hva med sånn Bikram greier, sånn som Joe Rogan holder på med. Du vet sånn yoga i 40 grader. Det skal visstnok være bedre trening enn å bære med seg six-packs med Tuborg fra Kiwi hjem hver helg.
Erik ser undrende på Jakob.
 – Sier du det? Jeg trodde Bikram var et snedig påfunn for damer med høyt kolesterolnivå og katter de ikke har kontroll på?
 – Nei, dette er noe for kunsteliten. Og du vil vel være en del av kunsteliten Erik!?
 – Kommer vi til å bli som barna i Lars Saabye Christensen sin roman Beatles når de river av bilmerker på Mercedeser som står i gata, spør Erik.
 – Ja, Erik. Akkurat sånn blir det.
En tåre triller ned kinnet til Erik. I et spontant øyeblikk griper han hånda til Jakob, og hvisker lavt.
 – La oss prøve Jakob. Sammen! Du og jeg!
Lite visste de to guttene (som ligner på barna i Lars Saabye Christensen sin roman Beatles) at Bikram Yoga på Aktiv365 skulle bli en av de hardeste og mest lærerike søndagene i deres liv.

Hvis du vil vite hvordan det gikk med Erik og Jakob på Aktiv 365 Hot Yoga, må du høre på Søndagsskolen, en ny podkast fra Studentradioen i Bergen.

Søndagsskolen har for denne episoden fått en gratis time på Yoga 365. Hot 26+2 heter timen og er tilgjengelig blant annet på Yoga 365 sine lokaler på Møhlenpris.

 

Logo av Hanne Tveit