Paradise Hotel åpner dørene igjen

Voldsdømt deltaker

Denne uken har det vært premiere på sesong 11 av Paradise Hotel, årets realityhøydepunkt for mange av oss. Konkurransen består denne gang av tre lag: team Himmel, team Helvete og team VIP.
I år har flere kontroverser dukket opp allerede før premieredagen. De såkalte VIP-deltakere ble lansert mot slutten av januar, og den mest celebre av disse er kanskje Tix, eller Andreas Haukeland, kjent som flashy russelåtkonge. Den andre norske deltakeren på VIP-laget er influencer Sofie Karlstad, som tidligere også har vært aktuell i den svenske utgaven av Love Island med perfekt Stockholm-svensk uttale. I retur har vi også lånt to svenske realitydeltakere: Bettina Buchanan har vært med i to sesonger av Paradise Hotel Sverige, og er som Pærra-veteran å regne. Flere kjenner kanskje latteren hennes best, da den gikk viralt etter hennes første PH-deltakelse i 2016. Den andre svensken i årets startcast, Robin Johansson, ble kjent som Sophie Elise-kjæreste på bloggerne, samt den sjarmerende bloggen Osloguttene (internett glemmer aldri <3 ), og i Sverige har han blant annet vært med en sesong av Ex on the Beach.

Nettopp Robin har vært en omdiskutert deltaker dette året. VG skriver at Robin måtte sone to måneder i fengsel for vold mot både en kvinne og en politibetjent. At han fikk delta i en norsk realityserie på tross av dette førte til medieoppslag og reaksjoner i sosiale medier, blant annet fra eks-kjæreste Sophie Elise, hvis venninne angivelig ble slått to ganger i fjeset av Robin. Han erkjente den gang delvis straffskyld, men ble dømt på alle punkter.

Løy om alder og navn

I underkant av to uker før premieren avdekket Nettavisen at en av deltakerne fra årets startcast hadde utgitt seg for å være flere år eldre enn vedkommende var i virkeligheten, og også hadde oppgitt et annet enn sitt faktiske navn i sin søknad. Fordi det serveres sprit på hotellet må man være 20 år for å delta. Vi i Reality Check var raskt på ballen, og fant ut at Zainab Al-Yasseri var omtalt som 19 år gammel i avisen Varden. Premieredagen ble det klart at dette stemte, og at navnet hennes i virkeligheten staves “Zeinab”. VG meldte at hun ikke var invitert til premierefesten fordi hun ikke var gammel nok til å delta, men TV3 vil ikke fortelle om hvilke konsekvenser tillitsbruddet får.

Robin konfronteres

I sesongens første episode blir Robins voldsdom adressert av team Helvete-deltakeren Floyd Olsen. Floyd blir så irettesatt av Andreas Haukeland, som synes slike konfrontasjoner ikke bør tas i plenum før man kjenner den det gjelder. I etterkant av opptrinnet uttalte Floyd til seher.no at han angret på at han stilte spørsmålet ved team VIPs innsjekk, men at han heller ville gjort det ved en senere anledning.

Om Zeinabs aldersløgn kommer til å utspille seg i sesongen vites ikke, men vi gleder oss til å følge med videre på en allerede innholdsrik sesong.

Siste podcaster

  • Ep. 41 - Paradise-spesial
    I forbindele med premiere av årets første sesong av Paradise Hotel har Elisabeth, Sigrun, Kristin og Marie samlet seg i studio for å mimre om Pærra-historiens beste deltakere og øyeblikk. Deretter får du høre Reality Checks reaksjoner idet vi ser den første episoden sammen, og hva vi satt igjen med da den var over.