Anja Bergo går for VM-gull

Anja Bergo har akkurat fylt 22 år, men har allerede oppnådd mer enn de fleste gjør i løpet av en idrettskarriere. Fra tidligere har hun en bronsemedalje i VM, men i januar kom karrierens store høydepunkt da bergenseren tok EM-gull i Lisboa. Nå går hun for VM-gull i California i slutten av mai.

Startet som 14-åring

Da Bergo var 14 ble hun med en venninne på trening i brasiliansk Jiu-Jitsu. Hun ble grepet av sporten umiddelbart, og forstod at dette var noe hun ville drive med. Hun hadde imidlertid et problem i starten.

– Jeg var så kilen. Bare noen tok på meg begynte jeg å le, ler Bergo.

Snart åtte år senere er hun i verdenstoppen i sin idrett. Livet som en av verdens beste i brasiliansk jiu-jitsu er imidlertid ikke like glamorøst som det er å være i toppen i mange andre idretter. Ved siden av idretten studerer hun til en bachelorgrad i ergoterapi ved Høgskolen på Vestlandet. I tillegg har hun fire jobber for å finansiere idretten. Når hun på toppen av det hele trener to ganger om dagen, sier det seg selv at timeplanen er godt fylt opp.

– Jeg trener rundt 17-19 timer nå når jeg er i praksis. Har jeg mindre skole trener jeg kanskje litt mer, forteller Bergo.

Reiseutgiftene må Anja i stor grad finansiere selv. Støtten fra Olympiatoppen er liten, og satsingen må i stor grad finansieres gjennom de fire jobbene hun har.

– Reisingen er en stor utgift. Det er klart det er dyrt når jeg skal konkurrere i for eksempel USA, forklarer Bergo.

Les også: Haukane fra Åsane

 Målet er VM-gull

Selv med både EM-gull og VM-bronse i sekken er ikke Bergo fornøyd.

– Det er alltid noe å jobbe med. Jeg har en VM-bronse fra før, så målet nå er gull, sier Bergo.

Nylig var Bergo i London, der hun tok dobbelt gull. Der tok hun seieren både i sin egen vektklasse og i åpen vekt.

– Forberedelsene til VM går veldig bra. Jeg skal blant annet til New York i slutten av april for å konkurrere, forteller Bergo.

17. mai drar hun til Zürich for siste oppvarmingskonkurranse, før VM starter i California i slutten av mai.

Siste podcaster

  • TimeOut S12E11 Heia KBK
    Tro det eller ei, vi har vært live! Er du nysgjerrig på hvor sur Jonathan ble når Vålerenga ikke rykket ned til Obos, eller hvem som ble tatt ut på TimeOut FC? Fortvil ikke, det finner du ut her!

Anbefalte artikler