Anja Bergo går for VM-gull

Anja Bergo har akkurat fylt 22 år, men har allerede oppnådd mer enn de fleste gjør i løpet av en idrettskarriere. Fra tidligere har hun en bronsemedalje i VM, men i januar kom karrierens store høydepunkt da bergenseren tok EM-gull i Lisboa. Nå går hun for VM-gull i California i slutten av mai.

Startet som 14-åring

Da Bergo var 14 ble hun med en venninne på trening i brasiliansk Jiu-Jitsu. Hun ble grepet av sporten umiddelbart, og forstod at dette var noe hun ville drive med. Hun hadde imidlertid et problem i starten.

– Jeg var så kilen. Bare noen tok på meg begynte jeg å le, ler Bergo.

Snart åtte år senere er hun i verdenstoppen i sin idrett. Livet som en av verdens beste i brasiliansk jiu-jitsu er imidlertid ikke like glamorøst som det er å være i toppen i mange andre idretter. Ved siden av idretten studerer hun til en bachelorgrad i ergoterapi ved Høgskolen på Vestlandet. I tillegg har hun fire jobber for å finansiere idretten. Når hun på toppen av det hele trener to ganger om dagen, sier det seg selv at timeplanen er godt fylt opp.

– Jeg trener rundt 17-19 timer nå når jeg er i praksis. Har jeg mindre skole trener jeg kanskje litt mer, forteller Bergo.

Reiseutgiftene må Anja i stor grad finansiere selv. Støtten fra Olympiatoppen er liten, og satsingen må i stor grad finansieres gjennom de fire jobbene hun har.

– Reisingen er en stor utgift. Det er klart det er dyrt når jeg skal konkurrere i for eksempel USA, forklarer Bergo.

Les også: Haukane fra Åsane

 Målet er VM-gull

Selv med både EM-gull og VM-bronse i sekken er ikke Bergo fornøyd.

– Det er alltid noe å jobbe med. Jeg har en VM-bronse fra før, så målet nå er gull, sier Bergo.

Nylig var Bergo i London, der hun tok dobbelt gull. Der tok hun seieren både i sin egen vektklasse og i åpen vekt.

– Forberedelsene til VM går veldig bra. Jeg skal blant annet til New York i slutten av april for å konkurrere, forteller Bergo.

17. mai drar hun til Zürich for siste oppvarmingskonkurranse, før VM starter i California i slutten av mai.

Siste podcaster

Anbefalte artikler