Anja Bergo går for VM-gull

Anja Bergo har akkurat fylt 22 år, men har allerede oppnådd mer enn de fleste gjør i løpet av en idrettskarriere. Fra tidligere har hun en bronsemedalje i VM, men i januar kom karrierens store høydepunkt da bergenseren tok EM-gull i Lisboa. Nå går hun for VM-gull i California i slutten av mai.

Startet som 14-åring

Da Bergo var 14 ble hun med en venninne på trening i brasiliansk Jiu-Jitsu. Hun ble grepet av sporten umiddelbart, og forstod at dette var noe hun ville drive med. Hun hadde imidlertid et problem i starten.

– Jeg var så kilen. Bare noen tok på meg begynte jeg å le, ler Bergo.

Snart åtte år senere er hun i verdenstoppen i sin idrett. Livet som en av verdens beste i brasiliansk jiu-jitsu er imidlertid ikke like glamorøst som det er å være i toppen i mange andre idretter. Ved siden av idretten studerer hun til en bachelorgrad i ergoterapi ved Høgskolen på Vestlandet. I tillegg har hun fire jobber for å finansiere idretten. Når hun på toppen av det hele trener to ganger om dagen, sier det seg selv at timeplanen er godt fylt opp.

– Jeg trener rundt 17-19 timer nå når jeg er i praksis. Har jeg mindre skole trener jeg kanskje litt mer, forteller Bergo.

Reiseutgiftene må Anja i stor grad finansiere selv. Støtten fra Olympiatoppen er liten, og satsingen må i stor grad finansieres gjennom de fire jobbene hun har.

– Reisingen er en stor utgift. Det er klart det er dyrt når jeg skal konkurrere i for eksempel USA, forklarer Bergo.

Les også: Haukane fra Åsane

 Målet er VM-gull

Selv med både EM-gull og VM-bronse i sekken er ikke Bergo fornøyd.

– Det er alltid noe å jobbe med. Jeg har en VM-bronse fra før, så målet nå er gull, sier Bergo.

Nylig var Bergo i London, der hun tok dobbelt gull. Der tok hun seieren både i sin egen vektklasse og i åpen vekt.

– Forberedelsene til VM går veldig bra. Jeg skal blant annet til New York i slutten av april for å konkurrere, forteller Bergo.

17. mai drar hun til Zürich for siste oppvarmingskonkurranse, før VM starter i California i slutten av mai.

Siste podcaster

  • TimeOut S13E19 En tur ned minnenes kjørefelt
    TimeOuts siste episode for sesongen, eller for alltid...? Sannsynligvis ikke. Eller sesongens siste er det definitivt. Guttene og jentene fra skrentene oppsumerer TimeOut-året 23/24 som jo er preget av enorme mengder forarbeid og kunnskap selv den viseste blant oss bare kan drømme om. Takk for oss, og takk for dere trofaste lytterne våre. Vi er glad i dere og det er mulig å høre oss også i neste semester, Karianne i vondtluktende kjellerstuer, Pernille skal rapportere live fra Monaco i Bremsespor, om vi får lov, Magnus har blitt headhuntet til Volda sin studentradio, Adam blir kanskje med Pernille, men også i BSTV?? og Gaute skal styre nyhet og samfunnsskuta i horisonten og ta verdens beste redaksjon på en dannelsesreise. Også kan du høre han gjøre dårlige parodier og dårlige vitser i Skrifteboksen TAKK<3 I studio: Karianne Thorshaug, Pernille Gjertsen, Magnus Numme og Gaute Laeskogen Produsent: Mathias Mæland Ansvarlig redaktør: Sofie Larsen Nesdal

Anbefalte artikler