Potensiell balsam denne veien

Mats Wawa – Easy On The Eye

“Easy On The Eye” er garantert den hyggeligste låten på denne ukas spilleliste! Mats Wawa har nylig sluppet ny EP, Scuzz, som inneholder fire låter. Låtene har en 60-70-talls stil over seg, der de leker med effekter, lekende melodier og en sjarmerende vokal. Bandet minner om en litt mer psykedelisk, roligere, men eksperimentell versjon av bergensbandet Kakkmaddafakka. Det er veldig hyggelig å se et band opptre så jordnært og virker som deres musikalske utløp er totalt naturlig. Jeg vil nesten tørre påstå at Mats Wawa også har større inspirasjonskilder som King Gizzard & The Lizard Wizard, med bruken av effekter og ikke minst den nydelige fløyten på siste sporet til EPen. KJEKT!

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/362038001″ params=”color=#af4341&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Softcore untd. – Sjansespill

Gjengen i Softcore untd. er flinke på å utfordre seg selv i flere settinger. De har en måte å bruke ferdighetene og talentene sine på tvers av gruppen. Emir leker med bruken av vokal, som Verdensrommet tidligere har gjort lenge. På den måten blir det ikke lett å sammenligne det med andre prosjekter i denne byen. Rask beat med deres svevende vokalbruk er noe som funker rimelig bra! Softcore Untd. sin “Sjansespill” er et rimelig stilrent og gjennomført tilskudd til denne ukas spilleliste.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/395949981″ params=”color=#111110&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Carl Louis – Yuri Gagarin

1/2 av den nokså kjente duoen CLMD har klart å snike seg inn på ukas spilleliste her hos oss. Til de som ikke kjenner referansen, var Yuri Gagarin den første personen i verdensrommet. Carl Louis ønsket med denne låten å gi en hyllest til menneskene som begir seg ut i det ukjente. Det er en veldig lett låt å like, med egentlig ganske få elementer. Det er en slags indisk undertone som ligger og gir et ekstra løft til en elektronisk poplåt. Vi danset i studio, det skal nevnes.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/381931937″ params=”color=#d0c1b3&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Niilas – Angel Speak

Det begynner å bli en stund siden vi listet noe av Niilas sitt eget materiale. To nye låter er sluppet, og en av dem er selvsagt listet her! De 4 minuttene av låta Angel Speak er meget varierende og meget dynamisk. Den lyse melodien og den strobeaktige beaten tar oss rett tilbake til tidlig 2000-tall. Niilas er tidlig ute med å representere denne delen av elektronisk musikk tilbake i denne musikalske epoken. Niilas har lenge representert original og til tider mørk klubbmusikk overalt i Bergen, og alltid til riktig tid. En ung og veldig flink kis dette, men det vet dere vel fra før av(?)

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/400479612″ params=”color=#12131e&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

RebMoe & Pasha – I Don’t Speak French

Et spenstig samarbeid mellom Pasha og RebMoe her! Vi har lenge hatt Pasha i øyekroken. RebMoe har etter litt research ikke helt fått den kredibiliteten hun har fortjent. Hun har tidligere sunget på Coucherons “Honky Donk” og nå står hun for rolige linjer i “I Don’t Speak French” her også. Det hadde vært kjekt å se henne rappe, og heller latt Pasha steppe litt til side, hm. RebMoe har tidligere gitt ut et par bra-kaotiske og lekende låter. Hadde vært kjekkere å se henne gjøre mer av det i denne større sammenhengen. Tar gjerne litt tid det der. Men samarbeidet mellom Pasha og RebMoe er uten tvil et energisk og lekent prosjekt.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/398957556″ params=”color=#7b6058&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Kiplemore & Nedja – Comfort Zone

Det har lenge vært et populært fenomen at elektronisk musikk og RnB/soul er en god match. Igjen viser Kiplemore og Nedja at det eneste som trengs er en nydelig stemme og litt lekne beats. Det er en overraskende kort låt for sjangeren, men det gis veldig mye på kort tid. Kiplemore slår meg som en minimalistisk artist som liker å holde ting stilrent og enkelt. Dette er faktisk Nedjas første singelslipp, noe som virker meget lovende for den unge jenta.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/385719956″ params=”color=#91afa1&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

Alfred Hall – Pearl Diver

Om du ikke har hørt om Alfred Hall før, er det bare å spørre deg selv om du faktisk lå i dvale sommeren 2013. Låta “Safe & Sound” ble vel mildt sagt misbrukt av alle bluetooth-høytalere på alle mulige gressplener sommeren 2013. Etter den gang har de sluppet en del singler, men det er først nå vi virkelig kjenner at vi er klar for en ny sommer med Alfred Hall. Bare et par måneder igjen nå, hæ.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=dne_I1zigoU]

Anbefalte artikler