Mockbusters

This content has been archived. It may no longer be relevant

I 1997 bestemte regissør David Michael Latt sammen med noen produsenter fra det respekterte filmselskapet Village Roadshow seg for å opprette et produksjonsselskap som skulle lage billige rett-på-video skrekkfilmer. Resultatet ble det nå kontroversielle produksjons- og distribusjonsselskapet The Asylum som gjennom årene har blitt den notoriske forkjemperen av filmsjangeren Mockbuster.

Som to dråper vann?

I mange år slet The Asylum med å konkurrere med andre firmaer som arbeidet med samme type produksjonsmodell, men alt det skulle forandre seg i 2005. Dette var nemlig året da Steven Spielberg ga ut sin høyst suksessrike filmatisering av H.G. Wells boken The War of the Worlds. Ettersom boken filmen er basert på var offentlig eiendom holdt The Asylum tilfeldigvis på med sin egen (løse) filmatisering av klassikeren. Likheten mellom filmene var umulig å overse og det er nok ingen tilfeldighet at The Asylum bestemte seg for å utgi sin versjon i videoformat på nesten samme dag som Steven Spielberg-blockbusteren hadde premiere på kino.

Av lovlige grunner måtte The Asylum kalle sin versjon av filmen for H.G. Wells’ The War of the Worlds, men titlene til de to utgivelsene var allikevel like nok til at selskapet kunne profittere på ren forvirring blant publikum. Filmen endte opp med å tjene selskapet betraktelig mer penger enn noen tidligere produksjon de forgående åtte årene.

Etter storsuksessen av H.G. Wells’ The War of the Worlds, fortsatte The Asylum å produsere elendige lavbudsjett filmer med like navn og grunnpremisser som store blockbuster-utgivelser, noe som flere ganger har ført til konflikter og søksmål. Til tross for problemene rundt lovligheten av praksisen, ser det ut til at The Asylum har funnet en høyst profitabel produksjonsmodell som den dag i dag gjør selskapet til den fremste leverandøren av Mockbuster-filmer.

Om det fortsatt skulle være noe tvil om kvalitetsnivået på Mockbuster-filmene så anbefaler jeg deg å ta en titt på traileren til The Asylums katastrofale utgivelse Transmorphers fra 2007, en film som hadde som mål å bli forvekslet med Michael Bay-filmen Transformers fra samme år:

Andre perler

The Asylum spiller fortsatt på assosiasjon i sine utgivelser, og mange av disse har vært ganske suksessfulle. Her er noen av de mest villedende og kjente utgivelsene som selskapet har utgitt i de siste årene:

  • Snakes on a Train (2006) – En kopi av Snakes on a Plane.
  • The Da Vinci Treasure (2006) – En kopi av The Da Vinci Code.
  • The Day the Earth Stopped (2008) – En kopi av The Day the Earth Stood Still.
  • American Battleship (2012) – En kopi av Battleship.
  • Atlantic Rim (2013) – En kopi av Pacific Rim.

Siste podcaster

Anbefalte artikler