Villas deilige derby-dobbel

This content has been archived. It may no longer be relevant

Ukens opptur: Endelig for Aston Villa

I en sesong som har gått trått for Aston Villa, som ligger i faresonen for å rykke ned fra Premier League, var det forrige uke duket for to West Midlands-derby på rad. Tirsdag gjestet West Bromwich Villa Park i Premier League, og på lørdag var det duket for reprise, men da i FA-cupen. Villa sto uten seire i Premier League i 2015 før disse to kampene, så en tre poeng mot naborivalen var uten tvil etterlengtet.

I inngangen til kampene var det West Bromwich som var favoritt til å vinne, etter at de har imponert under den nye manageren. Likevel gikk Villa seirende ut av begge kampene, men det var kanskje seieren i FA-cupen som smakte best. Etter scoringer av kaptein Fabian Delph og Scott Sinclair, er Villa sikret en semifinaleplass.

Seieren kom imidlertid med en bismak. Lengselen etter en opptur viste seg på flere måter i scenene som utspilte seg utenfor, og etter hvert på banen på Villa Park etter triumfen i FA-cupen. Supporterne stormet banen først under kampen, noe som gjorde at spillet ble stoppet. Politiet greide å få det under kontroll slik at kampen kunne fortsette, men etter fem lange tilleggsminutter stormet fansen banen igjen. Scenene som utspilte seg skulle tilsi at de hadde vunnet FA-cupen, selv om de fortsatt har to lag å beseire for at det skal bli et faktum.

Hederlige nominasjoner

 • Harry Kane: Kane har til nå hatt en drømmesesong for Tottenham, og han virker å være langt fra å gi seg. Mot Queens Park Rangers puttet han to nye fulltreffere, som gjør at han står med hele 26 scoringer så langt denne sesongen.
 • Championship: I det som ser ut til å bli tidenes villeste opprykksrace på engelsk nivå to, utspilte det seg mange spennende kamper i helgens runde. Etter en fantastisk oppvisning der de noe overraskende slo Fulham 1–5 på bortebane, er det nå Bournemouth som ligger på topp.
 • Lionel Messi: Den lille argentineren scoret tre ganger i løpet av tolv minutter, og satte dermed en ny rekord i Barcelona-trøya. Scoringene gjorde også at Barcelona nå er tilbake på topp i spansk liga.

Ukens nedtur: Real Madrid mistet tabelltoppen

Med to tap og en uavgjort på de siste fem kampene, har Real Madrid mistet tabelltobben til erkerival Barcelona. I helgen gikk de på en 0-1-smell mot Athletic Bilbao, der Aritz Adúriz scoret. Målet har økt presset på Real Madrid-sjef Carlo Ancelotti. Nå skriver troverdige spanske journalister at hærførerens jobb kan være i fare, i alle fall til sommeren.

Også stjernespillere som Gareth Bale blir kritisert. Sky-ekspert Guillem Balague peker på at waliseren ikke jobber nok for laget. Den største profilen, Ronaldo, har unnlatt å treffe mål i fire av de siste åtte kampene. Sånt blir det uvanlig få mål og poeng av – Ronaldo har kun scoret to ganger på sine seks siste kamper.

Fremover venter bunnlaget Levante, før det smeller borte mot Barcelona. Tap i en av disse kampene kan skape enda større press på Ancelotti og klubbens gullambisjoner.

Uhederlige nominasjoner

 • AC Milan: Milan snudde 0–1 til 2–1 mot Hellas Verona, ved hjelp av et selvmål, før de mistet ledelsen i 95. minutt. Med to seire på de siste ti kampene, må de fortsatt vente på oppturen.
 • Liverpool: At Liverpool er blant Englands store formlag, var vanskelig å se i FA-cupmøtet med Blackburn søndag. Etter en svak forestilling uten mål og nesten uten sjanser, må Brendan Rodgers’ menn ut i omkamp.
 • Wolfsburg: Tapte borte mot Augsburg, og er nå elleve poeng bak Bayern München. Det skal være umulig å hente inn.

 

Siste podcaster

 • Vi elsker å hate

  Det sies at følelsen av å elske er sterkt knyttet til følelsen av å hate – og i Offside er det lite vi elsker mer enn å hate.

  Med pils i blodet og en viss Champions League-kvartfinale ferskt i minnet, byr en Vålerenga/Manchester City-fan og en Lillestrøm/Manchester United-fan på het stemning i studio. Hvorfor er egentlig rivaliseringen mellom klubber så intens?

  Følg oss på Instagram: offside_srib

  I studio: Simon Harbo, Jonathan Broome & Mathias Mæland

Anbefalte artikler