Blastfest i retrospekt

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jeg er ikke stolt, men vi er sikkert flere om skammen. Til tross for at det regnet som det bare regne kan i Bergen-land, ble det mye styr og mye fjolleri denne helgen. I skrivende stund vet jeg strengt tatt ikke hva jeg føler om helgen som gikk, men la oss prøve å summere den opp allikevel.

Konsertene

I år hadde Blastfest godt og vel 60 band på lista! Det betyr tre fullspekkede dager, med program gående fra klokken 12 på dagen til klokken 2 på natta. Med andre ord, kontinuerlig musikk fra man stod opp om morgenen til man dro på nach. Relativt upraktisk for de som hadde lyst å se samtllige band, drikke og spise mat. Spesielt siden det eneste stedet med mat på området hadde temmelig frisk lengde på køen.

Dette førte til at alle vi heldige fangirls and boys måtte stå i en gjennomtrukket gang i 5 minusgrader, 20m/s vind og ingen bar til å forsyne oss med godsaker.

(Foto: Kamilla S Svendsen)
Moonsorrow, god stemning (Foto: Kamilla S Svendsen)

En annen trivelighet var at Studio, hvor en del av mine absolutte “må-se-band” spilte, ikke rommet i nærheten av alle som ville se dem. Derfor fant tydeligvis gjengen ut at det beste var å stenge av rommet mellom konsertene, slik at alle måtte ut, for så å åpne lokalet igjen 10 minutter før neste band skulle spille. Dette førte til at alle vi heldige fangirls and boys måtte stå i en gjennomtrukket gang i 5 minusgrader, 20m/s vind og ingen bar til å forsyne oss med godsaker.

Heldigvis sørget vi for å underholde oss selv med allsang, kjærlighetssirkler og meditasjon, pluss at vi fikk den herlige følelsen av å miste litt rus! Godt for vaktene tenker jeg. Ulempen var at jeg gikk glipp av band jeg ville se, som Tsjuder (ærlig talt Blastfest, Tsjuder i studio?).

Jeg er selv en konsert-kjenning og kjenner igjen god stemning når jeg får den helt ned ryggraden i form av ølduft, og det var det mye av denne helgen!
– Kamilla om Blastfest, dagen derpå

Når vi nå er ferdig med drittslenging for en liten stund, kan jeg jo nevne at de konsertene jeg faktisk fikk med meg var ubeskrivelig rå! Jeg er selv en konsert-kjenning og kjenner igjen god stemning når jeg får den helt ned ryggraden i form av ølduft, og det var det mye av denne helgen! Nakkaslengfaktoren var høy, og med band som Satan og Destruction på menyen var ikke annet forventet.

Blastfest har appellert til publikum av alle slag, og har klart å dra mye ymse til Bergen for helgen, men jammen har de i stor grad også gledet en lokal idiot, som er fornøyd med at både Watain og Orange Goblin var å finne i byen hennes. Alle bandene rocket beinhardt, lyden var for det meste fantastisk og performancemessig er det ingenting å klage over. Fortsetter lineupen å forbedres i denne kurven til neste år, tror jeg kanskje jeg må injiseres med depressiva for å nøytralisere humøret mitt.

Hør hva Blastfest-manageren har å si om festivallivet:

Prtty ladies!
Overraskende mye jenter på denne festivalen! (Foto: Kamilla S Svendsen)

Helgens nedturer

Beklager kjære Blastfest, men i så ung alder som festivalen er, kan man vel knapt forvente at alt går riktig for seg. Her er likevel et par ting som virkelig må forbedres:

Kansellering på dårlig grunnlag
Bölzer måtte avlyse konserten sin, da arrangør hadde glemt å bestille reise til de (hele) to personene som spiller i bandet, og bestemte seg dermed for at billetter så sent ble for dyrt. Bölzer var forøvrig en av de største favorittene mine til helgen. Ikke spesielt tøft!

Trange lokaler

Studio er ikke stort nok for veldig mange av bandene som spilte der, og flere måtte ta til takke med et par sanger, eller å høre dem fra gangen to etasjer under. Garage var også mer enn fullpakket lørdagen, og selv her var det stakkars festivalgjengere som ikke fikk sett bandet de gledet seg til.

For mye å se og gjøre
Dette kan knapt nok være kritikk, men Blastfest har rett og slett hatt et program så fullspekket at alle de flotte ekstra bonusene festivalen hadde, rent ble utelukket på grunn av tidspress! Det var både jazz-spesial, tattoo-convention og standup, men denne jenta måtte ta til takke med å se, eller prøve å få med seg, band hun ville se! Søvn er dessverre utelukket hele helgen. Det samme er dusjing.

(Foto: Kamilla S Svendsen)
Før festivalen hadde Nakkasleng intervju med Blastfest Manager Toni (til venstre) (Foto: Kamilla S Svendsen)

Helgens oppturer

Råbra Lineup

Det mangler ikke på gode stunder og godord til Blastfest, og bookingen har vært vel over middels god, noe ikke alle festivaler kan skryte av i år.

Mye gøy på sidelinjen

At arrangører velger å gape over så mye er gøy. Det er fint at de som kommer tilreisende til Norge for festivalen får mye for pengene (med mindre de ønsker å kjøpe øl)! Ikke bare er det arrangert tur på fjordcruise, det er guidet tur av byen, med den obligatoriske blackpacker-turen til Fantoft Stavkirke. Ikke rart vi alle er litt i koma etter denne helgen.

Flotte folk

La det ikke være usagt at festivaler lokker til seg mye ymse av folk og fe, og Blastfest gir deg et koldtbord av flotte mennesker! Ikke bare er publikum spekket med glade tryner, men ansvarlige på festivalen er supre, bandene er trivelige og glade, og selv de stakkars bartenderne virker som om de har det fint!

Bergen har sjelden sett så mange godfolk samlet under ett tak.

Oppsummering av helgen

Om ikke festival-mester Yngve kan skape flere timer i døgnet, burde han fortsette akkurat som han gjør! Eventuelt kan han godt legge til en ekstra dag for min del, og heller fordele det han nå har på tre dager i år, over til fire. Klarer han det, samtidig som han løser plassproblemer, er han en rockegud!

Neste år skal jeg ta på meg fjellstøvelene, finne frem paraplyen og booke meg tattoo-session, for jeg kommer garantert tilbake til Blastfest! Lær av eders feil, forbedre timing og planlegging, og jeg har ikke en tvil om at Blastfest fortsetter å være en av verdens beste innendørs-festivaler!

Terningkast 100! Minus 5…

Kom deg på Festival! Det er ingen steder i verden med bedre stemning:

Anbefalte artikler