If you jump, I jump

This content has been archived. It may no longer be relevant

Folk er gale og bader i april

Du sitter med dine beste venner og tenker: “Nå skal jeg jammen meg sjekke ut hva som skjer på Facebook, for der er det alltid så mye spennende. Og det er mye gøyere enn å faktisk snakke med vennene mine”. Du åpner Facebook, men hva er det som popper opp i trynet på deg? Jo, det er den ene badevideoen etter den andre. Du blar febrilsk nedover i håp om å bli oppdatert om noe annet enn hvor langt folk har kommet i prosjekt sommerkropp 2014, men nei, alt du ser er hvite, dvaske kropper som plopper i sjøen. Plopp, plopp, plopp!

Det var gøy den første dagen. Da tenkte man: “Hva faen, du er kul som bader i april, da!”. Så ventet man i spenning på å bli utfordret, for dette var en fet og genial måte å vise hvor barsk man er. Det gikk noen dager, og videoene spredte seg som virus – et Facebookvirus. Flere ble utfordret, tok utfordringen på strak arm og hoppet i havet, i vill frykt for å måtte kjøpe en sekser med øl til sin gode venn. Om dette ikke var en trend, hadde du da kjøpt en six-pack med øl, en vinflaske, eller en cognac å gitt den bort? Bare fordi noen knipset med fingrene og ville ha den? A hell no!

Mainstream

Du lar deg påvirke av mainstreamen. Du lar sosiale medier styre om du skal hoppe i havet eller ikke. Du er som en hund som setter seg ned når noen sier “sitt!”. Det er et uttrykk som sier: ville du hoppet fra et stup om alle andre gjorde det? Vell, vi vet vel allerede svaret på det. Hvorfor gjør dere det? Er det for å få anerkjennelse og likes på Facebook? Er det fordi det er inn? Vil du vise at du er barsk, eller morsom?

Nå er det ikke så mye vi “ikke-badere” kan gjøre med dette mystiske fenomenet. Vi sitter hjemme og erger oss over stadig nye etterkommere som prøver å bade på en morsom måte. Folk ruller i sølepytter, hopper fra gravemaskiner og bader med morsomme antrekk. Kult.

Skal jeg bade, gjør jeg det fordi jeg vil, ikke fordi noen sier det. Sorry, men du får heller ikke noen cognac fordi jeg ikke vil bade. Ingen vil bade i april, det er derfor det er en russeknute. Av den grunn tenker jeg at vi lar russene ta seg av badingen før første mai.

Slutt å utfordre meg, jeg kommer ikke til å bade.

Anbefalte artikler