Påskens premierer

This content has been archived. It may no longer be relevant

Jack the Giant Slayer

Jack the Giant Slayer et klassisk eventyr basert på historien om Jack og bønnestengelen. Filmen er en amerikansk fantasy/eventyrfilm og det er Bryan Singer som har regien. Han har vært med å produsere House, X-men: First class og Valkyrie. ‹‹Jack›› spilles av Nicholas Hoult, prinsessen ‹‹Isabelle›› spilles av Elanor Tomlinson og ridderen ‹‹Elmont›› spilles av Ewan McGregor, kjent fra blant annet Trainspotting og The Island.

Handlingen er den fiktive historien om at mennesker er i krig med kjemper/troll. Gårdsgutten ‹‹Jack›› får tak i noen magiske bønner, som tydeligvis kan bli megastore bønnestengler som strekker seg forbi skyene.

Av: Morten Joki Haukeberg

Holy Motors

En film med drømmer, idéer, musikk, galskap, død, sex og komedie. Med Leos Carax bak regissørspakene og Denis Lavant som hovedrolleinnhaver blir dette et herlig stykke galskap av en film. Filmen trykker på knappene for å få deg som publikum til å føle ubehag, nysgjerrighet, forvirrelse og empati. Nydelig visuell filmkunst og karakterer vi lover du har aldri har sett på film før. Filmen har skuespillere som blant annet Eva Mendes & Kylie Minogue.

Av: Tage Rivas Tollefsen

 

 

Kvartetten

På Thomas Beachem pensjonat for pensjonerte musikere finner vi en herlig historie om vennskap, kjærlighet og svik. Anledningen er komponisten Giuseppe Fortunino Francesco Verdis bursdag, og pensjonatet skal holde en gallakonsert for å samle inn penger for at ikke pensjonatet skal stenges ned. Det er her vi møter Wilf, Reggi og Cissy som er bestevenner, og lever en tilfredstillende hverdag i pensjonatet. Men dette møter en vegg når Reggis tidligere elsker og operastjerne Jean Horton flytter inn i pensjonatet.

Kvartetten er et strålende eksempel på at uansett hvor langt du er kommet i livet er det aldri for sent til å ha det gøy, og spesielt det å aldri miste troen på kjærligheten. Filmen har flott klassisk musikk, bra skuespill og mye humor. Mye av denne kommer i Wilf Bond som er karrakteren til Billy Collony som mange vil kjenne igjen fra Boondock Saints.

Wilf er den kåte eldre mannen som man kan stole på. Hele filmen har sjarm! Det er også herlig å se Michael Gambon som kler seg overaskende likt som hans mest gjenkjennelige karakter Dombledore, hans karakter Cedric er en festlig birolle man kan sette pris på! Dette er en koselig film, og den leverer. Kanskje du feller en liten tåre på slutten som jeg gjorde.

Av: Carina Hoshovde

 

The Croods

Dette er familiefilmen å se i påsken! En artig historie om en steinalderfamilie, som må forlate hulen sin når verden begynner å rase sammen rundt dem. De er nødt til å begi seg ut i et ukjent landskap for å finne et nytt hjem. Her er det mye moro og spenning fra første stund. Vi får er et morsomt manus, og mye artig ikke-verbal kommunikasjon. Og 3D-effekten i denne filmen er fabelaktig. Det fantastiske landskapet, og de gøyale vesenene kommer til liv i tre dimensjoner på en helt ny måte som er verdt å se.

Av: Vegard Sørhus

 

Pitch Perfect

Her er filmen mange jenter vil digge. Beca er ny på campus, og blir med på collegets acapella-lag som må kjempe mot konkurrerende lag for å vinne det store acapellamesterskapet. Filmen har en bra ungdommelig humor, med mange snappy kommentarer, kleine situasjoner og mange spesielle karakterer. Dette er en komedie, men ikke minst, en musikal. I filmen er det moderne musikk med mange kule beats. I lengden blir det nok litt mye av dette i løpet av to timer, men digger du musikaler er nok denne vel verdt å få med seg.

Av: Vegard Sørhus

 


Eventyrland

Eventyrland handler om kaos og vanskelige valg. Vi blir kjent med Jenny, som absolutt befinner seg i et dårlig miljø. Hun blir gravid med kjæresten, og tenker dette går greit selv om de har det vanskelig. De skal bare gjøre en siste langerjobb, før de slår seg til ro som en lykkelig familie. Dette virker lettere sagt enn gjort. Filmen har fått mye oppmerksomhet fordi regissøren Arild Østin Ommundsen har tilsynelatende gjort alt selv. Dette kan være med på å skape en mer stemning i dette menneskelige dramaet, da Arild står meget fritt til å gjøre hva han vil.

Av: Morten Joki Haukeberg

 

Du kan høre Kinosyndromet-sendinger  hver torsdag fra kl. 11 – 12.00, eller du kan laste ned podcasts – da kan du høre på oss på bussen, på vei til jobben, på lesesalen, i sengen, mens du lager mat, i dusjen, i bilen – ja, overalt!

 

 

 

Anbefalte artikler