– En flau historie fra en flau ungdom

This content has been archived. It may no longer be relevant

– Bass, trommer og gitar? Nei, bare tuller. Har ingen gitar, lyder det fra synthmann August i bandet Curly Tankard.

Trioen, som ble startet i 2006, består i dag av originalmedlemmene August Riise, Gjert Hermansen og Simon Kverneng, og er nå ute med sin første plate.

Grunnen til valget av synth og keyboard legger de til at det er for mange som drar damer ved å spille gitar der ute, og at markedet derfor er mettet av gitaren. – Det er dessuten lettere å få dem hjem dersom man har en synth. I tillegg er det nyskapende og innovativt med denne oppsetningen, noe som passer godt til den sjangeren de har lagt seg i; nemlig det bandet kaller “prog-pop”

Hvorfor Curly Tankard?

–En flau historie fra en flau ungdom, forklarer Gjert som svar på hvor bandnavnet oppstod. – Vi satt i kjellerstuen min på Danmarksplass og søkte gjennom en ordliste etter random ord, og det vi kom opp med var Curly Tankard. Etterpå så vi at det passet ganske bra siden du [August] hadde krøllete hår, og tankard som betyr ølkrus, var litt kult og fremmed.

Outsourcing av spillejobber

Den mørkeste hemmeligheten til Curly Tankard, i hvert fall i følge bandet selv, er at trommis Gjert ikke eier en eneste del av et trommesett. Det er likevel ikke det som står på kjøpslisten om de skulle bli store og berømte, for der ligger svaret i outsourcing av spillejobber til indiske IT-konsulenter. Da må disse hyrede musikerne spille konserter med masker av den originale trioen.

Progpopdansende pingviner i naturen

August innrømmer at hans drømmearena å spille en konsert på månen, men ser seg nødt til å konkurrere med både Muse og Justin Bieber om æren. – De kan varme opp for oss, lyder det med et hint av overlegenhet.

Simon og Gjert, på den andre siden, setter seg litt mer jordnære mål og kunne tenke seg å spille konsert på Sentralbadet og Akvariet. Simon avslører at han tidligere har vært i kontakt med Akvariet om å spille inn musikkvideo til sangen “Alene på Akvariet”, men fikk avslag på grunnlag av at det ikke virket naturlig. Selv med avslag, har bandet bestemt seg for å motbevise Akvariets utsagn om at pingviner ikke danser til progpop i naturen, og kanskje neste musikkvideo kommer fra kaldere strøk?

Har du lyst å høre ALT om Curly Tankard, samt delen der vi utsetter bandet for dårlig nynorsk og store peniser? Hør klippet her:

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2013/03/Curly-tankard.mp3]

Studentmorgen hører du hver ukedag fra 07.00 til 10.00.

(Bilde: Christian Emil Narvesen)

Anbefalte artikler