Her er studentparlamentets nye leder

This content has been archived. It may no longer be relevant

Av personlige grunner trakk Anita Tøien Johansen seg fra sitt verv som leder i Studentparlamentet (SP) i forrige uke. Onsdag ettermiddag ble det klart at Yngve Rømcke Høiseth fra Blå liste overtar som leder av SP. Høiseth vant vervet over motkandidaten Peter Sebastian Hatlebakk fra Sosialdemokratene. Det er i overkant av tre måneder igjen av perioden, og Høiseth vil altså sitte ut resten av semesteret.

Moden for ansvaret

Yngve har vært ansvarlig for velferds- og læringsmiljøet i Arbeidsutvalget. Et verv som Mathias Ulrik Seip Bratz-Queseth fra Liberal liste nå overtar.

– Jeg føler jeg er moden for å ta på meg lederansvaret i Studentparlamentet. Det er viktig at vi bruker kortest mulig tid på å komme i gang igjen, og fortsette Studentparlamentets arbeid etter at lederen nå har trukket seg. Siden jeg har sittet i Arbeidsutvalget en stund vil jeg være i stand til å overta fort og effektivt.

Yngves fokus var også på et annet valg da han snakket med Studentradioen tidligere denne uken.  – Det er svært spennende med rektorvalget som kommer opp, og det er viktig at vi er klare for å påvirke de to kandidatene til å vri programmene sine mest mulig i studentenes favør.

Høiset trakk igjen frem rektorvalget under Studentparlamentets ekstraordinære møte onsdag. En av Høiseths viktigste prioriteringer vil være å fremme studentenes saker for rektorkandidatene før valget av ny rektor 18. – 24. April.

Anbefalte artikler