ØL-bermen på youtube

This content has been archived. It may no longer be relevant

For min egen del, så er Red Fang siste band ut fra min dekning av Roskilde 2012. Bandet fra Portland, Oregon har etter konserten å dømme greid å fenge et eller annet ved publikum, om de er gamle grinebitere eller unge stuter hadde tydeligvis ikke så mye å si.

Grunnen er ikke bare fordi de spilte en bra konsert, men også grunnet tekniske problemer som resulterte i at de måtte ta en pause på en halvtime. Det jeg så da har jeg ikke sett før. Majoriteten av publikummet som befant seg inne i konsertteltet ventet en halvtime på at Red Fang skulle komme ut på scenen igjen.

Bandet har eksponert seg ganske tydelig på youtube med noen ganske morsomme videoer. Det er ikke noe nytt å markedsføre seg på denne måten, og mange så på musikkvideoer som en døende kunstform, inntil tube kanalene gjorde sitt inntog på nettet.

Lady Gaga er vel kanskje den mest profilerte artisten, som greier å profilere sitt visuelle uttrykk i så sterk grad både på scenen og i videoer. Hun har også brukt noen av verdens ledende regissører på det området til å markedsføre seg, nemlig norskættede Ray Kay og eks Bathory medlem Jonas Åkerlund. Red Fang har også brukt en regissør med et visst renomé. Regissøren er ingen ringere enn Rob ” Whitey” McConnaughy og han har tidligere regissert videoer for Gossip, Flogging Molly og Turboneger.

http://youtu.be/fuRKRFjm-HA

Handlingen i alle videoene er sentrert rundt bandet og føler en narrativ som er fortsettende. Spørsmålene som ble stilt til Aaron Beam var rettet mot youtube fenomenet rundt bandet og hvordan de merket youtubes kraft på den allerede ihjel globaliserte verdenen vi står og går i.  Du kan hører hva Aaron Beam mener om dette i første del av intervjuet vårt med han.

Red Fang intervju del 1

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Red-Fang-intervju-del-1-KGI-Fuzz.mp3]

Hva med musikken? Er det på tide å ta et oppgjør med den indre nerden i deg? Med internett så er en del av sjarmen at du får tak i ekstreme mengder informasjon med noen enkle tastetrykk. Bakdelen er at alle har en mening om absolutt alt, og dette gjelder også musikk. Hvis band som Graveyard kan slippe unna den nyskapende taggen, så bør vel dette i rettferdighetens navn gjelde Red Fang også.

Bandet har kanskje noen tydelige følere på noen av de vanlige mistenkte innenfor sjageren Stoner Rock, men de har også pop og et grov punk sound i musikken. Du får også lære et eget Fuzz uttrykk, nemlig nerderunking.

Red Fang intervju del 2

[audio:https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/Red-Fang-intervju-del-2-KGI-Fuzz-+-låtWings-Of-Fang.mp3]

Fuzz er din rock, metal og punk redning. Vi nerderunker fra klokken 1300-1400, hver onsdag. Studentradioen sverger til serla og vi krever lambi.

Spilleliste:

Snøskred – We Are

Bottlecap – Wretches

Dio – We Rock

Anaal Nathrakh – The Blood-Dimmed Tide

Incantation – Vanquish In Vengance

Red Fang – Wings Of Fang

Kamelot – Sacrimony

Hooded Menace – Theme From Tenebre(Goblin cover)

 

 

 

Anbefalte artikler