Hvordan bedrer vi verden, a?

This content has been archived. It may no longer be relevant

I det siste har vi nok en gang sett sjokkerende avsløringer om at folka som lager sjukt billige klær til oss i Norge, ofte har det litt kjipt. Derfor har vi invitert Kari Elida Eriksen fra Changemaker for å snakke om H&M, minstelønn, levelønn og forbrukerbevissthet. Hva kan vi gjøre for å påvirke kjedene vi kjøper klærne våre hos til å produsere dem på moralsk forsvarlig vis?

Den nye rapporten fra Fafo om levekårene til LHBT-personer (lesbiske, homofile, bifile eller transpersoner) med nedsatt funksjonsevne viser at disse ofte opplever dobbel diskriminering. Åshild Marie Vige fra Skeiv ungdom er på tråden og reder ut om hva hun mener mangler i anti-diskrimineringslovgivningen. Hun forteller også om Afghanske Safi, som i følge LLH fikk avslag på sin asylsøknad med den begrunnelse at han kan leve som skjult homofil i hjemlandet. Etter at høyesterett tidligere i år slo fast at det ikke går an å kreve at noen skal skjule sin seksuelle identitet, besluttet imidlertid Utlendingsnemnda at Safi nok ikke var homofil allikevel. Han ble derfor deportert.

En liten gladsak rekker vi såvidt også: Kvinner leder an på sosiale media, ifølge ny forskning. Er det fordi de endelig har funnet en høvelig nøytral grunn?

Hør gjerne reprisen vår, du! Den er her:

[audio: https://srib.no/wp-content/uploads/2012/11/venstreparty031112_ferdig.mp3]

Anbefalte artikler